Tvůrce Castlevanie uspěl na Kickstareru za jeden den s akční plošinovku Bloodstained
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Castlevanie uspěl na Kickstareru za jeden den s akční plošinovku Bloodstained

12. 5. 2015 9:52 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

O úspěch svého nového titulu se nijak nemusí bát hlavní designér kultovní série Castlevania Kodži Igaraši. Ten se na Kickstarteru vytasil se svým novým titulem Bloodstained: Ritual of the Night a sotva pár hodin po začátku kampaně již dokázal více než dvojnásobně překročit svůj skromný cíl půl milionu dolarů. Bloodstained: Ritual of the Night slibuje být průzkumnickou akční plošinovkou a kdo jiný by měl přinést skvělou hru, než jeden ze zakladatelů tohoto žánru?

Igaraši plánuje vystavět Bloodstained: Ritual of the Night na známých principech a klasikách žánru v čele právě s jeho Castlevanií. Hráči se mohou těšit na klasickou hratelnost, tradičním horizontálním posunu kamery, RPG prvky a nakonec také například i na výrobu vlastních předmětů.

Ve hře se v roli hráčů ujmeme Miriam – dívky a sirotka zmítaného alchymistickou kletbou požírající kůži a přeměňující ji v krystaly. Cílem hry je zápasit s démony a vymanit se ze zámku vybudovaného dávným přítelem Gebelem, kterého již ta samá kletba stihla pohltit takřka úplně. S Miriam se budou moci hráči vrhnout do kooperace s jinými hráči, nebo, jak trailer naznačuje, budou moci s ostatními hráči také poměřit síly v kompetitivním režimu.

zdroj: Archiv

Na hře spolupracuje Kodži Igaraši se studiem Inti Creates a na hudbě pak pracuje Mičiru Jamane (ten spolupracoval i na Castlevanii). A pokud se zadaří, a momentálně vše nasvědčuje faktu, že se tomu tak skutečně stane, hráči se mohou těšit na rozesílání fyzických kopií her pro Xbox One a PlayStation 4. Vedle nových konzolí zavítá Bloodstained také na PC. Chybět samozřejmě také nesmí tradiční video z crowdfundingové kampaně (viz výše).

A samozřejmě nelze než zmínit i to, že překročení částky má za následek dodatečný obsah do hry – Igaraši již přislíbil tištěný artbook, druhou hratelnou postavu, těžší mód obtížnosti, možnost cheatování, a dokonce i dabing v podání Davida Haytera známého ze série Metal Gear. Pokud to takto půjde i nadále, můžeme se těšit například i na lokální kooperaci. Dodatečný obsah do hry pak lze odemykat například i diskutováním na sociálních sítích či tweetováním – tak s chutí do toho. Bloodstained: Ritual of the Night slibuje návrat ke klasice v podání toho nejpovolanějšího. Zavítejte na Kickstarter stránku a dle chuti projekt podpořte, svoji kopii můžete mít již za 28 dolarů.

Bloodstained: Ritual of the Night zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články