Tvůrce série Endless Space zakládá nové studio zaměřené na taktická RPG
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce série Endless Space zakládá nové studio zaměřené na taktická RPG

27. 11. 2018 11:18 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Amplitude Studios za svou šestiletou existenci stihlo udělat čtyři hry, všechny z rodiny „Endless“. Začalo to vesmírnou 4X strategií Endless Space, pokračovalo fantasy strategií Endless Legend a po malé odbočce Dungeon of the Endless se studio loni vrátilo ke svým kořenům pokračováním Endless Space 2. Mezí tím ho mimochodem v roce 2016 odkoupila Sega. Nyní se ukázalo, že jeden ze dvou zakladatelů odešel, aby se sám realizoval v novém studiu.

Mathieu Girard, spoluzakladatel Amplitude Studios a bývalý zaměstnanec Ubisoftu dnes oznámil založení pařížského studia Tactical Adventures. Název sám o sobě napovídá, jaké hry budou vznikat v nových kancelářích, které si studio i samo vydá.

Jejich prvním projektem bude taktické RPG zaměřené na souboje, průzkum a vyprávění, které si dává za cíl věrně přenést pocit známý z hraní stolních her na hrdiny. O vývoj se postarají veteráni průmyslu z indie studií i velkých vydavatelství. Studio se nechce moc rozrůstat a plánuje mít maximálně 20 zaměstnanců.

„Když jsem se rozhodl opustit Amplitude Studios kvůli novým dobrodružstvím, bylo pro mě logické splnit si svůj nejstarší sen – vyvinout nejhlubší, maximálně pohlcující a velice přístupné taktické RPG,“ zní vyjádření Girarda. Skloubit hloubku s přístupností nebude nic lehkého. Podívejte se třeba na takový Pathfinder... Uvidíme za pár let, co se z nápadu a snahy inovovat pravidla tabletopových RPG vyvine.

Nejnovější články