Tvůrce Valiant Hearts se vrací s inovativní hudební odyseou Lost in Harmony
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Valiant Hearts se vrací s inovativní hudební odyseou Lost in Harmony

17. 9. 2015 11:56 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Válečná adventura z dílny Ubisoftu Valiant Hearts: The Great War sice nebyla herně z nejnáročnějších, nicméně obsahem a audiovizuálním zpracováním patřila k mým nejpůsobivějším herním zážitkům v roce 2014. Proto je pro mne potěšující zjištění, že se její hlavní tvůrce Yoan Fanise, po čtrnácti letech v Ubisoftu přechází se studiem Digixart na vlastní nohy a představuje novou hru, hudební arkádu Lost in Harmony: Kaito’s Adventure.

O hře toho zatím mnoho nevíme, kromě několika stěžejních prvků. Tím prvním je fakt, že na hudebním doprovodu, který zároveň bude sloužit jako klíčová složka hratelnosti, bude pracovat i Wyclef Jean. Ano, ten Wyclef Jean. Společně s ním se na soundtracku podílí i další dva skladatelé – Roc Chen a Mark Griskey.

Příběh, který je zatím jen letmo načrtnutý, se točí kolem chlapce Kaita a dívky Ayi, jíž vozí po celém světa na skateboardu. Zní to možná triviálně, nicméně Fanis se zaklíná tím, že Lost in Harmony: Kaito’s Adventure bude hra vyprávěná pomocí a hudby a její příběh vám zlomí srdce. Začínám ve vzduchu cítit velký doják, tím spíše, když si pustím trailer...

Ostatně, mám k tomu oprávněné důvody! Valiant Hearts byla příběhově a emocionálně vynikající hra, kde se zdánlivě příliš stylizované vizuální zpracování skvěle snoubilo s hudebním doprovodem. I bez dialogů zvládlo toto válečné vyprávění strhnout svými pocity, momenty, příběhy.

Navíc, Fanisův rukopis, jenž se projevil ve Valiant Hearts, je zřetelný i z těch několik záběrů v traileru a Lost in Harmoy. Ačkoliv momentálně přeskakování překážek na skateboardu možná vypadá triviálně, tuším, že se za tím vším skrývá díky propojení samotné akce s hudební složkou mnohem hlubší zážitek a to jak z hlediska vnímání celého obrazu, tak snad i samotné hratelnosti. Lost in Harmony: Kaito’s Adventure vyjde v roce 2016, ovšem nevíme na jaké platformy.

zdroj: Archiv

Nejnovější články