Tvůrci adventury Firewatch se nechali spolknout společností Valve
zdroj: Campo Santo

Tvůrci adventury Firewatch se nechali spolknout společností Valve

23. 4. 2018 12:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na potvrzení nedávných slibů jsme nakonec nemuseli čekat moc dlouho. Gabe Newell se zhruba před měsícem vytasil s nadšeným vyjádřením: „Hurá! Valve začne znovu vydávat hry,“ které nyní potvrzuje. Nikoliv dalším projektem přímo od Valve, ale od tvůrců Firewatch.

Studio Campo Santo stojící za docela unikátní adventurou Firewatch oznámilo tuto novinku s nadšením. „Dvanáct z nás v Campo Santo přijalo nabídku připojit se k Valve, kde si ponecháme své pracovní pozice herních vývojářů a budeme nadále pokračovat s naším současným projektem In the Valley of Gods.“

Vypadá to, že se stěhování dotkne všech zaměstnanců studia. Během oznámení In the Valley of Gods se totiž pochlubili svým stavem, který činil „zhruba“ dvanáct zaměstnanců, jak píše Adam ve svém článku. Od té doby se samozřejmě mohli rozrůst a kdo ví, co mysleli tím „zhruba“. Ale s jistotou můžeme říct, že jde o naprostou většinu vývojářů.

Pohlcení společností Valve nemá mít žádný vliv na dosavadní činnost studia. Nadále můžete počítat s podporou hry Firewatch, a pokud patříte k věrným odběratelům, tak vám stále každé tři měsíce přijde newsletter The Quarterly Review.

Vypadá to, že to Valve s návratem na herní scénu myslí vážně. Sami chystají karetní online hru Artifact a teď se již chlubí hrou třetí strany. Ani jedna z nich zatím nemá datum vydání. Artifact by mohla vyjít ještě letos, zatímco In the Valley of Gods s velkým optimismem stíhá příští rok. V následujících měsících můžeme očekávat další podobná oznámení, pokud do toho Valve půjde opravdu po hlavě.

Nejnovější články