Tvůrci Beat Saberu představují rytmickou plošinovku Skoči Moči
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Beat Saberu představují rytmickou plošinovku Skoči Moči

28. 1. 2019 16:23 | Novinky | autor: Adam Homola |

Hyperbolic Magnetism toho za sebou mají víc, ale do širšího povědomí se dostali především díky hopsačce Chameleon Run a rytmické VR rubačce Beat Saber. Své zkušenosti z dvou na pohled rozdílných žánrů teď spojili a vyrukovali s novinkou, jejíž koncept je stejně zábavný jako její jméno: Skoči Moči.

Vážně. Skoči Moči si můžete vyzkoušet zadarmo a nepotřebujete na to ani žádný speciální hardware, stačí počítač, internet, prohlížeč a sluchátka či reproduktory. Skoči Moči je totiž rytmická plošinovka, ve které skáče postavička sama. Vy ovládáte pouze její pohyb na zemi i ve vzduchu, a to šipkami doleva či doprava. Jednoduché jak facka.

Postavička, kterou je zde jakýsi roztomilý bílý čtverec s černýma očičkama, sama od sebe vyskočí jednou za pár vteřin do beatu. Na vás je pohyb postavy načasovat i vzhledem k setrvačnosti tak, abyste přeskočili propast, vyhnuli se ostnům nebo skočili na pohybující se plošinku ve správnou chvíli.

Skoči Moči mají na svědomí staré známé firmy odpovědné za Beat Saber, tedy trojice Ján Ilavský (programování, grafika), Vladimír Hrinčár (programování) a Jaroslav Beck (hudba). Celou hru udělali během pouhých dvou dnů, a to v rámci Global Game Jam 2019, tudíž nejde ani tak o „hru“, jako spíše o prototyp, jak ostatně sami pánové uvádí na webu.

Prototyp Skoči Moči si můžete zadarmo vyzkoušet na Itch.io.

Nejnovější články