Tvůrci Broken Sword odsouhlasili vývoj Beneath a Steel Sky 2
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Broken Sword odsouhlasili vývoj Beneath a Steel Sky 2

24. 9. 2012 17:01 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Milion dolarů bylo třeba vybrat v rámci Kickstarter kampaně Broken Sword: The Serpent’s Curse, aby šéfovstvo studia Revolution nejenom odkývalo vývoj Beneath a Steel Sky 2, ale ještě dalo pokyn k umístění teasujících easter eggů právě do Broken Swordu. Takový byl původní cíl a plán, který se ovšem nepovedlo naplnit. Na nový Broken Sword se totiž vybralo „jenom“ necelých 800 tisíc dolarů.

Lidi z Revolution ovšem i tento výsledek tak rozněžnil, že svůj původní plán upravili a do Beneath a Steel Sky 2 se nakonec pustí. Spoluzakladatel firmy Tony Warriner vyjádřil pro Develop své nadšení ze zájmu, který lidé projevili o pokračování futuristické adventury z roku 1994 a přislíbil její vývoj pro iOS, Android, PC, Linux i OSX hned, jak bude dokončen nový Broken Sword.

V této chvíli tak logicky na stole nejsou žádné konkrétní plány o tom, kam bude hra směřovat příběhově ani herně, ale dá se předpokládat, že Revolution budou chtít zůstat věrni odkazu původního titulu. Pokud nemáte ponětí, o jakém odkazu tady hovořím, tak jste asi původní hru nikdy nehráli. V tom případě mazejte na GoG.com, kde je hra k dispozici zdarma, nebo ještě lépe – kupte si na AppStoru za dvě a něco eurobabky remasterovanou verzi s novými animacemi. Osobně bych jí dal přednost.

Pokud jde o druhý díl, tak o jeho vývoji se v posledních letech hovořilo už mnohokrát, i když nikdy ne takto konkrétně. Někde v zadní části mozku ale stejně přešlapuje hlodající obava, aby se v průběhu vývoje nového Broken Swordu něco nepokazilo a plány na Beneath a Steel Sky 2 to nezhatilo ještě před tím, než se na hře začne dělat. U projektů, jejichž vývoj bývá oznamován takto hodně dopředu, nelze podobné nepříjemnosti nikdy zcela vyloučit.

Nejnovější články