Tvůrci Castlevania pracují na Metroid: Samus Returns pro Nintendo 3DS
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Castlevania pracují na Metroid: Samus Returns pro Nintendo 3DS

18. 6. 2017 10:05 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hráči na konzoli Switch se někdy v budoucnu dočkají pokračování kultovního Metroida, jak jsme vás informovali dříve. Pokud však hrozí, že se nedočkavostí zblázníte, má pro vás Nintendo poměrně snadné východisko. Respektive vývojáři z MercurySteam, kteří vyvíjí Metroid: Samus Returns pro Nintendo 3DS.

Metroid: Samus Returns staví na základech stařičkého Metroid II: Return of Samus z roku 1991 handheldu GameBoy. A protože původní grafika starého Metroidu by dnes ohromila jen málokoho, došlo ke kompletnímu překopání grafické stránky. Na hru stále koukáte z boku, nejedná se však o čisté dvadéčko, ale spíše o 2.5D s cutscénami plně ve 3D.

zdroj: Archiv

Lovkyně odměn Samus Aran se poletech vrací na mimozemským životem zamořenou planetu SR388. Fanoušky značky čeká dobře rozpoznatelný rukopis hratelnosti původního druhého dílu, který je doplněn o nový obsah, nové manévry (například protiútok) a sadu nových schopností, které využívají tajemný zdroj planety zvaný Aeion.

Kromě akčního poskakování a střílení v poloplacatých úrovních vás čeká odhalování různých tajemství, díky kterým se vám odhaluje mysteriózní minulost planety.

Jak Metroid: Samus Returns vypadá v běhu, můžete vidět na traileru výše, ale také na 45 minut dlouhých záběrech přímo ze hry.

Metroid: Samus Returns vyjde na Nintendo 3DS již 15. září letošního roku. Pro fanoušky je připravena sběratelská edice s oboustranným artworkem v krabičce hry a 25 skladeb, vybraných z celé série Metroid.

Nejnovější články