Tvůrci chytré skákačky Contrast chystají hru s maskami a drogami
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci chytré skákačky Contrast chystají hru s maskami a drogami

9. 2. 2015 10:18 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Logická skákačka Contrast od maličkého kanadského studia Compulsion Games rozhodně nezapadla. Tahle nápaditá kombinace žánrů okouzlila hlavně malebným kabaretním a cirkusovým prostředím a inovativním přístupem k řešení hádanek pomocí hry světla a stínů. Sice se nevyhnula chybkám a přehmatům (viz recenzi), ale rozhodně nešlo o titul, na který byste zapomněli. Takže jistě všechny fandy těchto Kanaďanů potěší, že oznámili práci na novém, doposud nepojmenovaném titulu.

Ačkoliv sice nemáme jméno, na oficiálních stránkách se můžete dozvědět, o čem že asi tak jejich nová hra bude. „Něco nového a vzrušujícího. Budou v tom masky, drogy a ztráta paměti, ale slibujeme, že to není swingers party.“ K tomu tvůrci přihodili i dva obrázky, které by měly vystihnout atmosféru hry a hned je jasné, že Compulsion opět směřují za osobitým stylem.

Ačkoliv se obrázek městečka tváří nesmírně pozitivně s až provensálskou pohodou, titulní dáma už dává vědět, že podobně jako u Contrast, i tady najdeme temné, cynické podtóny, které budou v kontrastu s pohodovou, až pohádkovou, fasádou. Samotní vývojáři z Compulsion si uplynulý rok pochvalují. Sice pořád zůstávají malým studiem, které čítá 11 lidí, ale pomalinku se rozrůstá.

compulsion games zdroj: tisková zpráva

Loni vydali Contrast na Xbox One a zdá se, že hra na konzoli od Microsoftu uspěla. Třešničkou na dortu pro ně pak bylo ocenění v rámci výročních cen kanadského videoherního průmyslu v kategorii za inovaci. Co se týká jejich chystaného nového titulu, máme prý lsedovat jejich stránky a příští měsíc se snad dozvíme víc.

Nejnovější články