Tvůrci Dark Souls a autor Hry o trůny spolupracují na tajemném RPG Elden Ring
zdroj: From Software

Tvůrci Dark Souls a autor Hry o trůny spolupracují na tajemném RPG Elden Ring

10. 6. 2019 0:33 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Akční RPG v otevřeném světě Elden Ring spojují dva mistři vypravěči – studio From Software, které se proslavilo úžasně temnými světy série Dark Souls nebo Bloodborne, a spisovatel George R.R. Martin, autor Písně ledu a ohně, podle níž byl natočen seriál Hra o trůny. Zatím toho o hře nevíme mnoho, ale aspoň jsme viděli patřičně znepokojivý trailer.

Video je hodně tajemné a skoupé na informace, přesně jak to mají ve From Software rádi. Je ale jisté, že místní svět nebude veselé místo. Nebe hoří, podivní lidé se chtějí navzájem zabít… To všechno asi kvůli titulnímu Elden Ringu, který někdo roztříštil.

zdroj: Bandai Namco

Může za zničení artefaktu onen tajemný, trpící kovář? Bude naším úkolem ho zastavit a jeho dílo zvrátit? Kdo ví. Od From Software každopádně můžeme čekat další nesmírně tísnivé prostředí, které snad nikdo neumí tak dobře jako oni. A pokud k tomu Martin přidá svou schopnost stvořit výjimečně uvěřitelné postavy, bude z toho zase další hit.

Jak se dozvíte v rozhovoru s šéfem studia From Hidetakou Mijazakim, vývoj Elden Ringu začal hned po skončení prací na DLC pro Dark Souls 3 a běžel tedy paralelně s už vydaným Sekirem. To ale neznamená, že by snad hra měla vyjít brzy – prý je na ní ještě potřeba pořádně zapracovat.

Oproti Sekirovi, který se soustředí daleko víc na akční aspekty soulsovské formule, bude Elden Ring upřednostňovat RPG systémy. Akce z pohledu třetí osoby tu pořád ještě bude, a prý bude velice těžká tak, jak jsou fanoušci zvyklí, ale zároveň bude existovat celá řada herních přístupů, zbraní, druhů magie – prý ještě víc než v Dark Souls.

Co se týče konkrétního Martinova přínosu, zkušený spisovatel prý vytvořil mytologii světa „plnou zajímavých postav a dramatu“, kterou pak vývojáři využili jako základ pro své vyprávění. Mimochodem, co se týče zmiňovaného otevřeného světa: Mijazaki sám uznává, že to možná není úplně přesné vyjádření, ale každopádně máme očekávat velký volný prostor vhodný k prozkoumávání.

No a boss fighty tu samozřejmě budou taky. Nebe sice hoří, ale pořád ještě nám všem nespadlo na hlavu, kterážto událost by asi jako jediná mohla přimět From Software, aby na tuhé meganepřátele rezignoval.

Nemusíte se bát žádných velkých exkluzivit, protože hra má vyjít na PC, PlayStationu 4 i Xboxu One. Ale nebylo by šokující, kdyby se k nim jednoho dne přidala i příští generace konzolí, kterou můžeme čekat na Vánoce příštího roku.

Elden Ring zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články