Tvůrci Deponie se vrací se steampunkovou adventurou The Devil's Men
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Deponie se vrací se steampunkovou adventurou The Devil's Men

13. 6. 2014 7:15 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Adventurám se v dnešní době daří lépe než kdykoliv dříve – byly to ostatně adventury, které nastartovaly herní Kickstarter. Německé studio Daedalic však tomuto žánru zachovalo přízeň nejenom v dobrých, ale i ve zlých časech. Z mnoha her za všechny jmenujme třeba velmi povedenou Deponii. Již tak bohaté portfolio navíc brzy rozšíří nový kus v podobě steampunkové adventury The Devil’s Men.

Ve hře se podíváme do alternativní reality roku 1871. Příběh se odehrává v přímořském městečku kdesi v Anglii, konkrétně v dějišti jedné dávné, svého času explozivní světové výstavy, na níž mělo docházet i na okultní výjevy neznámé skupinky vědců. Zdejší ospalou atmosféru však náležitě pročísne několik vražd. Pachatel je neznámý, stopy však vedou právě na místo bývalého expa, jehož ocelové ruiny nyní hostí všemožné budižkničemu, bezdomovce a další trampy, jinak členy tzv. "Kolonie". Jak už to chodí, obě skupiny obyvatel spolu nevycházejí nejlépe.

Jezdím z původních obyvatel města je i dvacetiletá Adelaide Spektor, dcera kdysi slavného, ale dnes docela zmizelého detektiva a zároveň i svědkyně jedné z posledních vražd. Při své mladicky amatérské snaze zločin vyřešit se Adelaide zaplete s Emily, členkou Kolonie a dvojnásobnou vražedkyní. Jedná se o nesourodé duo. Avšak skrze hledání pachatele se obě mladé dámy mohou dostat na stopu otce jedné z nich, smířit město s trampy, dost možná při tom vyřešit tajemství okultních "ďáblových mužů" z období výstavy a snad i dát skutečný smysl lehce překomplikované zápletce…

Ačkoliv možná bude vícero linií a dějů nakonec dávat trochu větší smysl než takhle při jejich převyprávění, vyšší počet dějových linií je nejspíše nezbytný – The Devil's Men totiž slibuje možnost ovlivnit děj každým svým rozhodnutím i odlišným řešením hádanek. Vývojáři navíc oznámili, že za story stojí i Kevin Mentz, autor fantasy adventury Memoria. Doufejme tedy, že až The Devil's Men v příštím roce dorazí, půjde o minimálně stejně příjemný zážitek, jak je u Daedaliců zvykem.

Nejnovější články