Tvůrci Dishonored a Prey oznámili westernové akční RPG Weird West
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Dishonored a Prey oznámili westernové akční RPG Weird West

13. 12. 2019 11:16 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kreativní ředitel Raphael Colantonio a výkonný producent Julien Roby nedávno opustili studio Arkane, ve kterém pracovali na hrách Dishonored a Prey, aby následně založili vlastní studio WolfEye. Jako svou první hru oznámili akční RPG z Divokého západu nazvané podle vlastního žánru, Weird West. Připravte se na kovboje a monstra.

Žánr weird west propojuje klasický western s jiným temným žánrem, ať už fantasy, nebo třeba hororem. V případě hry Weird West můžeme asi mluvit o obojím. V době, kdy smrt u pokerového stolu nebyla ničím neobvyklým a ulicemi se proháněli plně vyzbrojení bandité, musí běžní obyvatelé čelit ještě větším hrůzám, kultistům a monstrům z bažin.

Ani vy sami nebudete žádnými beránky. V roli lovců odměn možná budete konat dobro, ale při pohledu na jeden z obrázků v galerii zabírající inventář postavy Cherryl Anderson zjistíte, že se můžete stát třeba vlkodlakem, který má strach z ohně a je citlivý na stříbro. Další obrázek prozrazuje možnost získat nové schopnosti jako imunitu proti nemrtvým, opožděnou smrt nebo stříbrné kulky.

zdroj: Archiv

Weird West na první pohled může připomínat Hard West svým nastavením kamery (rozhodně si ho nespletete se silně stylizovaným West of Dead), ale spíš než s tahovými souboji počítejte s upřednostněním RPG prvků. Budete plnit různé úkoly pro zdejší obyvatele, budovat si s nimi vztah a stát i před těžkými volbami, které mají mít vliv na dění kolem vás a samotný příběh.

Weird West je zatím bez data vydání, ale vyjde na Steamu, kde už si ho můžete hodit do wishlistu.

Nejnovější články