Tvůrci Dreamfall Chapters oznámili survival horor Draugen
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Dreamfall Chapters oznámili survival horor Draugen

30. 10. 2013 16:30 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Red Thread Games je nadějné norské studio, které před rokem založil vývojářský veterán Ragnar Tørnquist. Upoutalo na sebe hlavně úspěšným Kickstarterem Dreamfall Chapters, který posbíral více než milion a půl dolarů oproti požadovaným osmi stům tisícům. Nyní Red Thread Games oznámili, že chystají ještě jednu hru, survival horor Draugen, který se odehrává v Norsku dvacátých let.

Takové oznámení hned vyvolá otázku, co tedy bude s Dreamfall Chapters? Studio se ale hned nechalo slyšet na oficiálních stránkách, že vývoj původní hry nijak ovlivněn nebude. Draugen bude financován z dotací, které studio dostalo od Norského filmového institutu. Stejně tak Draugen neodláká pracovní síly, protože chce Red Thread vytvořit druhý tým, který bude na Draugenu pracovat souběžně s vývojem Dreamfall.

Naopak, prý může z vývoje nové hry Dreamfall Chapters i těžit, protože obě hry budou v Unity 3D a týmy mezi sebou mohou sdílet vytvořený materiál. Koncept Draugen zní každopádně skvěle. Zhostíte se role amerického fotografa a botanika, který se ocitne v norské přímořské vesničce z 20. let. Ve vísce se udála nějaká blíže nespecifikovaná tragédie, jejíž pozadí začnete rozkrývat.

Jenže postupem času se množí podivné stopy a začnete řešit nejen to, co se skrývá mezi těmi několika obyvateli navenek. Protože se sem tam začne objevovat v dáli žena oděná v černém, s příchozím soumrakem uslyšíte dívenku zpívající ukolébavku, a když zhasnou poslední petrolejky, copak asi vyleze z temnoty...?

Draugen bude inspirovaný jak norským romantismem, tak hlavně norskými mýty a pohádkami, které samozřejmě navazují na severské mýty obecně. Ostatně, titulní Draugen je norský duch, který ovšem na rozdíl od těch tradičních má hmotné tělo a je schopný interakce s fyzickým světem. Obvykle přebývá v hrobě či místě, kde byla oběť utopena a velmi agresivně hlídá své poklady a tajemství. Na vás už bude, abyste rozluštili záhadu a přežili nebezpečné noci na norském pobřeží.

Koncept Draugen zní skvěle a kombinace retra s netradičním zasazením děje láká. Samozřejmě, než hra vyjde, tak to ještě nějaký pátek potrvá a tým momentálně hledá nové vývojáře. Pokud byste měli zájem, podívejte se na oficiální stránky.

Nejnovější články