Tvůrci Firewatche představili adventuru In the Valley of Gods
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Firewatche představili adventuru In the Valley of Gods

9. 12. 2017 12:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tvůrci povedeného a úspěšného Firewatche jsou zpátky. Studio Campo Santo oznámilo svoji novou hru In the Valley of Gods, která se od adventurního žánru nebude nijak zvlášť odchylovat. Pomalu tak můžete začít vyhlížet singleplayerovou adventuru viděnou z pohledu vlastních očí. 

Namísto amerického národního parku se tentokrát vydáte do Egypta dvacátých let minulého století. Mění se i pohlaví hlavního hrdiny. Tentokrát se ujmete role Rašídy, zostuzené bývalé badatelky a filmařky, která si chce ještě jednou okusit dobrodružný život, který ji tolik chybí, jak uvádí tvůrci na webu.

Rašída se tak dá dohromady se svojí starou partnerkou Zorou a společně se vydají do hlubin egyptské pouště hledat cosi, co by jim mohlo přinést štěstěnu a slávu. Nebo taky smrt a hrob v písku. Dynamika v komunikaci postav by měla být ještě větší než ve Firewatch, protože Rašída se podle tvůrců zařekla, že se Zorou už nikdy nebude pracovat.

zdroj: Archiv

Vývojáři upozorňují, že In the Valley of Gods nemá s Firewatch nic společného – není to pokračování ani prequel, ale pokud se vám prvotina studia z roku 2016 líbila, měla by se vám líbit i jejich druhá hra. I v In the Valley of Gods totiž najdeme dobře napsaný příběh a skvěle zahranou dynamiku postav, alespoň to tvůrci slibují.

Hra je momentálně ve vývoji na PC, což znamená Windows, Mac a Linux. Jakékoliv jiné platformy tvůrci v tuto chvíli sice neřeší, ale přirozeně je ani nevylučují. Všechno se dozvíme časem a toho času budeme mít hodně. In the Valley of Gods totiž ještě nemá datum vydání a sami vývojáři tvrdí, že rok 2019 je zatím jen takový hrubý nástřel – i to se může měnit.

Snad už asi posledním detailem je použitý engine, kterým je nejnovější verze Unity a počet vývojářů. Těch je prý „zhruba“ dvanáct, což je o něco málo víc, než kolik lidí pracovalo na Firewatch. Čekání na In the Valley of Gods tak bude dlouhé, ale soudě dle kvalit Firewatche by se nakonec, ať už to bude v roce 2019 nebo později, mohlo vyplatit. Hru už v tuto chvíli najdete i na Steamu.

Nejnovější články