Tvůrci God of War přichází s akční rubačkou Viking Ghost
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci God of War přichází s akční rubačkou Viking Ghost

14. 3. 2014 13:12 | Novinky | autor: Adam Homola |

Propouštění není nikdy příjemné, ale kdybychom ho neměli v herním průmyslu tak často, nevznikly by zase některé originální nezávislé hry. A nevzniklo by ani studio Dead Alien Cult, které už podle názvu dává jasně najevo, že pod žádného velkého vydavatele nepatří. Jde o partu zkušených vývojářů, kteří dříve pracovali na God of War III, nebo na bojovce PlayStation All-Stars Battle Royale. Teď dali bývalí Soňáci hlavy a prostředky dohromady a přichází s novou akcí Viking Ghost.

Nazvat Viking Ghost akcí není úplně přesné, ale je to krátké. Oficiální popis žánru Viking Ghost totiž zní “arcade action adventure-dual stick shooter-dungeon crawler-Rogue-like-lite”. K tomu ještě dodejme, že každá z osmi lokací bude procedurálně generovaná, hra bude mít jak izometrický, tak “ptačí perspektiva” pohled a herní inspiraci si bere z The Legend of Zelda, Smash TV, Robotrona, The Binding of Isaac a Spelunky. Už jste se ztratili? Zní to jako hrozný guláš, ale výsledek zase tak chaotický není.

Stačí se podívat na doprovodné video a hned vám to bude jasné. Cestu všemi lokacemi si budete klestit pomocí různých zbraní a speciálních schopností, na konci každé lokace bude pořádný boss a před ním hromada nepřátel. Abyste ale jenom nerubali, budete sem tam řešit i nějaké jednoduché puzzly a prý nebude chybět ani trocha příběhu. Pomocí RPG prvků pak lze vylepšovat a nakupovat předměty, schopnosti, atributy atd.

...

Viking Ghost je zatím oznámený na PC, Mac a Linux a pokud se vám tahle taškařice líbí, můžete ji podpořit na Greenlightu. Zatím nevypadá vůbec zle, ale za sebe bych byl možná trochu radši, kdyby se vývojáři vykašlali na ten vizuální styl s komiksově-pohádkovým nádechem a udělali by to graficky trochu drsnější a uvěřitelnější. Ale budiž, důležité je, aby se povedla hratelnost a ta by snad mohla být vytříbená, když se pánové podíleli na God of War III. Držíme palce.

Nejnovější články