Tvůrci Halcyon 6 pracují na roguelite strategii Star Renegades
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Halcyon 6 pracují na roguelite strategii Star Renegades

4. 7. 2019 15:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Tvůrci výborné taktické strategie Halcyon 6: Starbase Commander (a o rok později i jejího remasteru Halcyon 6: Lightspeed Edition) pracují sice na úplně nové značce, ale v docela podobném herním stylu. Star Renegades je opět tahová strategie plná taktiky, 2D soubojů a pixel artu, která ale hodlá pořádně okořenit žánr roguelite.

Star Renegades se odehrává kdesi ve vesmíru v daleké budoucnosti, kde všemu vládne diktátorská říše. Jako vždy se najde pár odvážlivců, kteří zformují odboj a pokusí se svrhnout současný režim a vrátit lidem svobodu. Ale nebude to žádná hračka, hrdinové prakticky počítají se sebeobětováním.

Do nelítostných bojů povedete jednu skupinku nevzdávajících se bojovníků za druhou, protože ta první to s největší pravděpodobností moc daleko nedotáhne. Ale zase po sobě zanechá zbraně a další vybavení pro další odvážlivce, kteří tak budou mít o něco jednodušší práci.

zdroj: Archiv

Odboj tedy s vaším selháním neskončí. Bude pokračovat, dokud to jednoho krásného dne nedotáhnete až do konce. Ale pozor. Nejen vy jste s každým dalším průchodem zkušenější a vaši hrdinové silnější. Vaši nepřátelé rovněž sbírají zkušenosti a postupují v kariérních žebříčcích a jsou tak pro vás stále větší a větší hrozbou.

Kromě toho pro vás otevřený svět chystá procedurálně generované mise, nechá vás seznámit s novými hrdiny, se kterými se můžete sblížit, a mít dokonce potomky. Soubojový systém je sice tahový, ale jeho předností bude možnost přerušit tahy soupeřů a uštědřit jim protiúder.

Star Renegades o sobě dali poprvé vědět během loňského Gamescomu a tehdy málokdo čekal, že se jejich vydání tolik opozdí. Se hrou se totiž ještě nedávno počítalo v letošním roce, ale nové datum vydání zní „začátek roku 2020“ na Steamu.

Nejnovější články