Tvůrci Hellblade prozkoumají horory lidské mysli v experimentální hře Project: Mara
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Hellblade prozkoumají horory lidské mysli v experimentální hře Project: Mara

23. 1. 2020 12:01 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Studio Ninja Theory před lety zabodovalo s akční adventurou Hellblade: Senua's Sacrifice, které na temné severské téma napasovalo špičkovou technologii a skutečné psychické poruchy podložené pečlivými výzkumy. Nedlouho na to se ve studiu rozjely debaty, jakou další herní cestou předat hráčům ještě další problémy lidské mysli. Tehdy vznikl The Insight Project, který má pomoci s jejich léčením, a dnes se přidává Project: Mara, hororová hra s cílem zprostředkovat zdravím to, co prožívají nemocní.

Project: Mara bude jistě zvláštní hra. Už Hellblade: Senua's Sacrifice byla unikátní mnohými hlasy, které se točily v hlavě titulní Senuy, ale jinak šlo o lehce hororovou akční adventuru s puzzly. Zato Project: Mara se bude mnohem víc soustředit na hororovou složku, která by ale měla co nejvěrněji kopírovat skutečné psychické poruchy.

Mara bude jedinou postavou celé hry a budova, jejíž místnosti můžete vidět ve velmi kratičkém traileru níže, bude jediným prostředím hry. Premisou hry zjevně bude snaha pochopit, co je skutečné, a co jsou pouhé výplody Mařiny pokřivené fantazie.

zdroj: Gearbox

Ninja Theory opět spolupracuje s odborníky na problematiku lidské mysli, aby výsledek byl co nejvěrnější. Project: Mara má být i testem nového způsobu vyprávění, se kterým bychom se v budoucnu mohli vídat častěji. Vzhledem k minimu detailů vás asi nepřekvapí, že Project: Mara nemá žádné datum vydání ani specifikované platformy.

Ale pokud se má hra co nejvíc přiblížit skutečnosti a být uvěřitelná, potřebuje i co nejrealističtější grafiku. Prostředí v traileru vypadá hodně realisticky, byť nevíme, zda jde o záběry ze hry nebo jen vypiplaný filmeček. Nicméně Ninja Theory chce obecně tlačit na technologie ve hrách a dává tím pádem větší smysl vyvíjet hru pro novou generaci konzolí.

Před Marou můžete od Ninja Theory čekat multiplayerovou akci Bleeding Edge (už 24. března, pokud nedojde k odkladu…) a možná vyjde dřív i Senua's Saga: Hellblade II, plnohodnotné pokračování hitu Hellblade: Senua's Sacrifice, které se představilo loni na The Game Awards fantastickým trailerem a je zatím potvrzené jen pro Xbox Series X.

Nejnovější články