Tvůrci hororové série The Coma chystají příběhové RPG Vambrace: Cold Soul ve stylu Darkest Dungeonu
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci hororové série The Coma chystají příběhové RPG Vambrace: Cold Soul ve stylu Darkest Dungeonu

20. 5. 2019 14:48 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Král stínů proklel vzkvétající město Icenaire, proměnil ho v kus ledu, usmrtil jeho obyvatele a nechal je znovu povstat jako přízraky. Ti, kteří přežili, se uchýlili hluboko pod město, kde spřádají plány na rozprášení nemrtvé armády. Nicméně kouzlo jim brání vstoupit do prokletého města. Naděje svitne ve chvíli, kdy se objeví hrdinka Evelia Lyric s titulním kouzelným nátepníkem, díky kterému dokáže jako jediná zvrátit nedávné události.

Vambrace: Cold Soul je příběhové RPG s důrazem na tahové souboje. Snadno v něm spatříte Darkest Dungeon, od kterého si hra vypůjčila prezentaci 2D soubojů, ale tvůrci se netají ani inspirací v Castlevanii, série The Elder Scrolls, a dokonce je zde i trochu z FTL: Faster Than Light.

Souboje se zatím moc nepředvedly, tvůrci si je nechávají do druhého ze tří videí přibližujících stěžejní prvky hry. Tím prvním již odhaleným je samotné podzemní město, ve kterém přijímáte nové úkoly, dáváte dohromady partu dobrodruhů, nabíráte zásoby, vyrábíte předměty, upravujete svou postavu a tak podobně.

zdroj: Archiv

Na Evelii čeká sedm příběhových kapitol plných bojů se zlem, přičemž si může udělat čas na spoustu vedlejších úkolů, které ji odemknou nové tematické skiny (o přítomnosti lootboxů se nemluví). Její společníci mohou patřit do jedné z pěti ras a svým umem se rozdělí do desítky tříd. Hrdinové nejsou nesmrtelní a roguelike podstata hry znamená, že neuvážené zacházení s jejich životy vás o ně připraví nadobro.

Vambrace: Cold Soul nám teprve ukáže svou největší přednost, tedy tahové souboje. Ale i současné informace dokáží zvednout zvědavost. Co se PC verze týče, tak ta už je v podstatě za dveřmi. Hra dorazí na Steam a GOG 28. května, ale je v plánu i na PlayStation 4, Xbox One a Switch, kde vyjde v druhé polovině letošního roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články