Tvůrci Jotunu a Sundered chystají nádherný Spiritfarer, v němž pomáháte duším zemřít
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Jotunu a Sundered chystají nádherný Spiritfarer, v němž pomáháte duším zemřít

13. 6. 2019 10:49 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Hry studia Thunder Lotus na první pohled zaujmou originálním grafickým zpracováním, ale i hratelností umí překvapit. Obojí platí i v případě jejich třetí hry Spiritfarer, která míchá krásu s citlivým tématem – smrtí. Nejste zabijáci, jen převozníci, kteří pomáhají duším na jejich poslední cestě do posmrtného života.

Na jedné straně máte silné téma, na druhé crafting. Ve Spiritfareru brázdíte se svou lodí neznámé vody, sbíráte suroviny, obchodujete a stavíte nové místnosti na svém plavidle. V těch ubytováváte nejrůznější bytosti, které s vámi stráví poslední chvíle života.

Jednou jim ale musíte dát sbohem, což u nás, slabších povah, povede k slzám. Mimochodem, určitě si v traileru povšimněte kocoura Narcise, za kterého může hrát druhý hráč. Zatím mi tedy není jasné, jak může kočka přiložit ruku k dílu, ale prožít takovou hru v kooperaci se mi rozhodně zamlouvá.

zdroj: Archiv

Něco mi říká, že kočka nebude běžnou kočkou, stejně jako srna nebude srnou. Duše mohou nabývat různých podob, a pokud nás hra nechá odhalit příběhy jednotlivých zvířátek na jejich poslední plavbě, pak by o emoce mohlo být postaráno.

Spiritfarer vyjde příští rok na PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch a bude součástí Xbox Game Passu.

Nejnovější články