Tvůrci Killzone představili souboj lidí proti robotům v Horizon: Zero Dawn
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Killzone představili souboj lidí proti robotům v Horizon: Zero Dawn

16. 6. 2015 9:29 | Novinky | autor: Adam Homola |

Sony nás na úvod své tiskové konference nešetřila. Po překvapivém znovuoživení The Last Guardian přišla neznámá novota, která ale nevypadá o nic hůř. Nová hra od studia Guerrilla Games, tvůrců Killzone, se jmenuje Horizon: Zero Dawn a ať už dopadne jakkoliv, minimálně po vizuální stránce si nás získala. Nabízí totiž souboje lidí proti robotům v překrásném prostředí.

Lidé versus roboti vám může znít jako typické sci-fi, ale Horizon: Zero Dawn vypadá jakoby prehistorická civilizace v čele s hlavní hrdinkou versus velmi podivná robotická zvířata v čele s robotickými dinosaury. Vývojáři tady ale nedělají klasickou akci. Celá hra je zasazena do prostředí, ve kterém příroda převzala kontrolu nad pozůstatky pradávné civilizace a to, co z lidstva zbylo, na planetě nevládne.

zdroj: Archiv

Na vrcholu pomyslného potravinového řetězce sedí vysoce pokročilé mechanické potvory. Vy se v tomto nehostinném a nepřátelském světě ujmete role hlavní hrdinky Aloy, mladou ženou kterou vyhnali z kmene, ale která umí mechanické příšery lovit. Některé příšery se budou zdržovat ve stádech, jiná budou zase samotářská, ale všechna pro vás budou nebezpečná. Každý robot má své silné i slabé stránky a jejich ovládnutí je pro vaše přežití klíčové.

Horizon: Zero Dawn zdroj: tisková zpráva

Velkou součástí hry má být také craftování, skrze které si lze za pomoci různých materiálů vyrobit zbraně, náboje, pasti i nástroje. Klidně můžete upustit od akčního postupu plného střílení a pustit se do nepřátel hezky potichu, stealth způsobem Od toho jsou právě například zmíněné pasti, vysoká tráva pro skrývání, nebo luk.

Horizon: Zero Dawn zdroj: tisková zpráva

Horizon bude stát na objevování, přežití a také soubojích. Hra vyjde kdoví kdy, ale bude to až někdy v průběhu příštího roku. Vedle traileru výše si určitě nenechejte ujít ani obrázky, ty jsou nádherné a všechny je najdete v galerii na kartě hry.

Nejnovější články