Tvůrci Layers of Fear připravují kyberpunkový horor Observer
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Layers of Fear připravují kyberpunkový horor Observer

27. 6. 2016 17:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Tvůrci Layers of Fear z polského studia Bloober Team představili během E3 2016 svůj nový projekt - horor z kyberpunkové východní Evropy s názvem Observer. A rovnou se hráčů ptají: "Jak byste se zachovali, kdyby někdo hacknul vaše fobie, a použil je proti vám?". Odpovědět si můžete samozřejmě i bez toho, abyste Observer hráli, ale dvojice trailerů naznačuje, že si tu příležitost spíše nenecháte ujít - pokud vás bere kyberpunk a hororové lekačky.

Na rozdíl od Layers of Fear, kde tvůrci nechali hráče, aby se hrabal v duší utrápeného malíře v jeho děsivě se měnícím viktoriánském sídle, se v Observer ujmete policisty Dana, který s pomocí svých schopností hackuje fobie svých klientů - a jak naznačují obě videa, nezavede ho to na pěkná místa.

zdroj: Archiv

Tvůrci jsou ohledně podstaty své nové hry tajemní. "Zaměřili jsme se na propracovaný příběh a vyprávění skrze prostředí," naznačuje Rafal Basaj alespoň letmo základ hry, která na záběrech upoutávky i videa ze hry působí skoro až nechutně, zejména v závěru videa ze hry...

Jestli se ale Observer pokusí budovat atmosféru méně přes lekačky, které kazily celkový dojem z Layers of Fear, a více skrze vyprávění nebo herní prvky, na to už Basaj odpověď nenabízí. Musíme si počkat na další informace. Minimálně vizuálně ale Observer zajímavý je, hned na první pohled. Stejně jako Layers of Fear. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články