Tvůrci Layers of Fear vás ještě během léta vyděsí v nové Blair Witch
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Layers of Fear vás ještě během léta vyděsí v nové Blair Witch

10. 6. 2019 17:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pamatujete ještě na Blair Witch? V podstatě zakladatel hororového subžánru „found footage“ tehdy všem vytřel zrak a několikrát se o to pokusil i v herní podobě. Stále oblíbený koncept dostane na herním písečku šanci i letos, v nové hře jednoduše pojmenované Blair Witch.

Tu mají na svědomí vývojáři z Bloober Team, které můžete znát jako tvůrce povedených hororů Layers of Fear a Observer. Dobrý materiál je tak v rukou dobrých tvůrců, zatímco ve vašich rukou bude baterka a – samozřejmě – kamera. Ta je společně s děsivým lesem hlavním poznávacím znakem Blair Witch a podle prvního traileru to vypadá, že tvůrci chápu zdrojový materiál perfektně. Nechybí dokonce ani podezřelé postávání v rohu...

zdroj: Archiv

Nová herní Blair Witch bude psychologickým hororem z pohledu prvního osoby, který nekopíruje události prvního filmu. Pouze se jimi inspiruje a vypráví svůj vlastní příběh.

Blair Witch vyjde už celkem brzy, konkrétně 30. srpna, a to na PC a Xbox One. Doporučenou cenu tvůrci stanovili na 30 dolarů, což už jaksi naznačuje rozsah hry: Nejspíš nepůjde o masivní tříáčkovou bombu, jako spíše o menší zážitek, svým rozsahem ne nepodobný právě Layers of Fear.

Blair Witch bude dostupná také skrze službu Game Pass a vzhledem k brzkému datu vydání je možné si ji už předobjednat, což lze na PC udělat i třeba přes GOG.

Nejnovější články