Tvůrci Life is Strange a Vampyr pracují na příběhové adventuře Twin Mirror
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Life is Strange a Vampyr pracují na příběhové adventuře Twin Mirror

14. 6. 2018 10:57 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Přestože mám pocit, že většina spisovatelů a novinářů vede v banální realitě vcelku nudný život, nebrání jim to stávat se hlavními hrdiny herní produkce. Alan Wake, Beyond Good and Evil, Dead Rising, Heavy Rain… A teď i v adventuře Twin Mirror, novém kousku od Dontnod, tedy autorů emotivního Life is Strange.

Ujmete se role třiatřicetiletého investigativního novináře Sama, který se vyrovnává s těžkým rozchodem a vrací se do svého rodného města v Západní Virginii na pohřeb starého přítele. Akorát, že se jednoho dne probudí v motelovém pokoji se zkrvavenou košilí a amnézií. Nepřipomíná vám to Fahrenheit?

Jediný způsob, jak se dozvědět, co se stalo, je skrz vlastní mysl a vzpomínky, které by si Sam raději nepamatoval. „Twin Mirror je narativní adventura postavená na úvahách o dualitě člověka, vykoupení se a sebepřijetí,“ říká Oskar Guilbert, šéf Dontnod. Vyšetřování, obtížné volby, emoce – zní to jako základ pro současný standardní příběh, už jen postavit ho okolo alespoň obdobně kvalitní hratelnosti.

zdroj: Archiv

Tým Dontnod už nastřádal napříč svými týmy zkušenosti z celkem pestré palety žánrů – adventury (Life is Strange) se jim celkem daří, ale na jejich výlet do říše RPG (Vampyr) bych osobně raději zapomněla. Akční stránka v Remember Me u hráčů sbírala poměrně smíšené ohlasy, takže budeme doufat, že se tvůrci poučí ze svých úspěchů i nezdarů a vznikne jim z toho dobrá hra. Příběhy jim koneckonců vždycky celkem šly. Twin Mirror každopádně vyjde v průběhu příštího roku, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články