Tvůrci LittleBigPlanet představili svůj nový titul – surrealistický Dreams
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci LittleBigPlanet představili svůj nový titul – surrealistický Dreams

17. 6. 2015 12:25 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

E3 konference Sony by samozřejmě nemohla být kompletní, pokud by se na ní neukázali s něčím netradičním také zástupci studia Media Molecule. Ti v minulosti vytvářeli například sérii LittleBigPlanet či Tearaway a momentálně pracují na velmi surreálném projektu jménem Dreams, jenž zamíří exkluzivně na PlayStation 4, a který navazuje na dřívější tajemné teasování něčeho dosud pečlivě utajeného.

Video ukazuje různorodé prostředí a podivně vypadající tvory i postavy – vše však pochází z fantazie hráčů. Ukázka představuje reálně vytvořené modely na základě vlastní hráčské fantazie. V Dreams si hráči vytvoří kompletní světy, včetně postav, budou je modelovat, rozhýbávat, vdechovat jim život i duši. Vyčarovat prý přitom půjdou celé komplexní scény a výjevy. Smyslem prostě je, že si ušijete na míru nějaký sen a o ten se podělíte s ostatními.

zdroj: Archiv

Těžko si něco takového představujete? Tak to si pak rozhodně nenechte ujít druhé video, které názorně ukazuje samotný průběh vytváření prostředí a jeho následné animace. Vývojáři využívají tlačítek i analogových páček, vedle toho se ale využití dočká i snímání pohybu ovladače. Samotná tvorba a modelování má být intuitivní a vše má probíhat hladce a rychle. Kdy tomu tak ale bude zatím netušíme.

Nejnovější články