Tvůrci Mass Effect: Andromeda jsou nově součástí studia EA Motive, které pracuje na Star Wars hře
zdroj: Vlastní foto autora

Tvůrci Mass Effect: Andromeda jsou nově součástí studia EA Motive, které pracuje na Star Wars hře

1. 8. 2017 10:00 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

S několikaměsíčním odstupem je myslím možné bezpečně prohlásit, že z Mass Effect: Andromeda se namísto důstojného nástupce slavné série vyklubal spíše neúspěch. Pro BioWare a EA sice údajně nešlo o finanční propadák, ale kritika (včetně nás – viz recenze) se k Andromedě postavila velice vlažně, a to nejen kvůli podivně špatným obličejovým animacím. A zdá se, že série se po všech těch hřebíčcích do rakve ocitá u ledu. Její vývojářský tým, BioWare Montreal, byl totiž integrován do studia EA Motive, které krom jiného pracuje na nové Star Wars hře pod vedením Amy Hennig (série Uncharted). 

Finanční ředitel EA, Blake Jorgensen, k tomu řekl: „Jak jsme oznámili, v Montrealu budujeme nové studio. Najali jsme tam víc než 100 lidí, kteří mají za úkol vybudovat novou IP kolem týmu Jade Raymondové. Byl jsem tam minulý měsíc a jde o úžasný přídavek do našeho týmu. Do stejného zařízení jsme přesunuli i tým BioWare Montreal, takže teď všichni společně sedí v novém studiu.“

Vypadá to, že dalších DLC k Andromedě se nedočkáme. Jak to bude s případnou příští hrou z Shepardova univerza, to je prozatím ve hvězdách. Je dost pravděpodobné, že v budoucnu se dočkáme dalšího pokusu, zvlášť když se na pozici generálního manažera BioWare vrátil „otec“ Mass Effectu, Casey Hudson, o čemž si můžete přečíst zde. V krátkodobém měřítku bych to ale viděl pesimisticky – minimálně do té doby, než vyjde chystaná střílečka Anthem a dosud neoznámené pokračování série Dragon Age.

Nejnovější články