Tvůrci Rust připravují arkádovou 2D sci-fi střílečku Riftlight
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Rust připravují arkádovou 2D sci-fi střílečku Riftlight

29. 7. 2014 9:52 | Novinky | autor: Adam Homola |

Rust je pořád v Early Access programu, ale to vůbec nebrání Facepunch Studios v přípravách nové hry. Ta je zatím na pohled mnohem menší než jejich survival herní bestseller, ale vypadá minimálně stejně zajímavě. Jmenuje se Riftlight a bude to na klasická střílecí 2D akce, která ale tradiční formulku trochu ozvláštní. Zatím je hra ve fázi velmi raného prototypu, takže můžeme posuzovat spíše nápady a koncept, než obrázky a video.

Původní "shoot'em up" formuli chce Riftlight okořenit o lehké RPG prvky a hlavně přidat tři rozdílné třídy - co třída, to loď. Takže Ranged je klasická arkádová loď se střelbou na dálku, není ani slabá ani extra silná, prostě klasika. Její schopnosti pak mohou zvyšovat poškození, nebo dostanete bonusy, díky kterým se budete moct vyhnout nepřátelským útokům.

Třída Caster je klasický "mág" se spoustou kouzel zaměřených na plošné poškození a velice efektivní ničení nepřátelských sil. Za Castera toho ale moc nevydržíte, takže byste se měli mít na pozoru. Relativně unikátní by pak měla být třída Melee, za kterou si nezastřílíte. Melee bude mít jen jakýsi kratičký světelný paprsek/meč, se kterým se můžete rozmáchnout jen ve svém nejbližším okolí.

Jenže když se vám bude dařit a budete nepřátele sekat jednoho po druhém, bude se paprsek zvětšovat a zvětšovat. A naopak, když přestanete rubat všechno kolem sebe, zase se paprsek smrskne na nejnižší délku. Speciální schopnosti pak budou sloužit k přitáhnutí nepřátel k sobě a k plošnému poškození kolem vaší lodi, jak napsali vývojáři na webu.

Vývojáři chystají také kooperativní režim a sází hodně na znovuhratelnost skrze náhodné prvky. Kdy Riftlight vyjde zatím nevíme, momentálně to prý skoro není v hratelném stavu, vývojáři mají pouze základy, ale chybí obsah koncept a prakticky všechno co vidíme je jen tzv. placeholder, který se později nahradí. Hru ale okusíme už v Early Access verzi, nebude se muset čekat na vydání plné hry. To bychom se také nemuseli dočkat...

Nejnovější články