Tvůrci Sunless Sea ukazují datadisk Zubmariner a představují novou hru
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Sunless Sea ukazují datadisk Zubmariner a představují novou hru

26. 9. 2016 11:58 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Mořské dobrodružství Sunless Sea patří k nejzajímavějším hrám minulého roku a pokud jste se nenabažili sychravé atmosféry, určitě se v říjnu vrhněte na datadisk Zubmariner. Ten se připomíná novým trailerem, v němž jde především o chválu snesenou na původní hru a pak i pár pohledů na podmořská monstra. V Zubmariner se totiž budete moci objevit pod hladinu, zkoumat nové lokace, čelit novým monstrům z hlubin oceánu a samozřejmě i zešílet.

Celkem v tomto datadisku najdete 11 podmořských přístavů, v nichž najdete dost úkolů a důvodů k podmořským výpravám. Hra tak ještě více prohlubuje svůj verneovský styl a pokud se vám líbila původní Sunless Sea, bylo by asi nemoudré nevydat se pod mořskou hladinu. Do diáře si tedy zapište datum 11. října, kdy datadisk vyjde na Steamu, GOG a Humble Store.

zdroj: Archiv

Nicméně, tvůrci z Failbetter Games nezahálejí a tak představili už i svou novou hru, na níž se zatím pracuje pouze ve formě konceptu, ale v únoru příštího roku můžete počítat s Kickstarterem. Jmenuje se Sunless Skies a zavede vás do vesmíru. Ve viktoriánské Anglii totiž došlo k výraznému technologickému vývoji, královna opustila Londýn a vydala se v čele svého lidu budovat britské impérium mezi hvězdami.

Jenže hvězdy v tomto světě umírají a tak nepůjde jen o to získat pro sebe v tomto věku objevitelství a dobrodružství co nejvíc peněz a slávy, ale také zachránit základní předivo reality, které existence hvězd zaručuje. I když, dá se čekat, že půjde hlavně o ty krásy objevování neznámého. Systémově bude Sunless Skies vycházet ze Sunless Sea. Počítejte s vylepšením jednotlivých systémů, celkové hratelnosti a jak říkají tvůrci: „je to náročná hra, ale respektuje váš čas.“

Jako zdroje inspirace autoři jmenuji sci-fi H.G. Wellse, C.S. Lewise, Leigh Brackettovou i třeba Horizont událostí. Projekt by měla zafinancovat kickstarterová kampaň a počítá se i s early Accessem, který se tvůrcům v odlaďování předešlé hry velmi osvědčil.

Nejnovější články