Tvůrci The Last Guardian chystají mystickou adventuru Vane
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci The Last Guardian chystají mystickou adventuru Vane

24. 6. 2014 15:48 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Pokud jste už doplakali nad tím, že na letošní E3 opět Sony nezveřejnila nové informace o osudu projektu The Last Guardian, osušte slzy a raději se podívejte na projekt Vane z hlav a rukou tvůrců, kteří se podíleli na Ico, Shadow of the Colossus a také The Last Guardian. Samozřejmě to znamená, že na The Last Guardian už nedělají, ale nevadí.

Pětičlenný tým se skládá z veteránů herního průmyslu, kteří se rozhodli založit vlastní studio Friend and Foe Games. Jelikož je jich jen pět, můžeme je i vyjmenovat - Ivar Dahlberg, Rasmus Deguchi, Rui Guerreiro, Thomas Lilja, Victor Santaquiteria. Kromě výše jmenovaných her mají někteří členové týmu v resumé uvedeny třeba hry Bionic Commando, Battlefield 3 nebo Killzone.

Vane má ale nejblíže k Ico. Hlavním hrdinou hry je chlapec, který disponuje zvláštní, blíže nespecifikovanou schopností. Bude se mu ale hodit, protože je uvězněn v neznámém světě, který musí prozkoumat a přežít v něm.

Právě zkoumávání světa, neznámých civilizací a jejích památek bude hlavním tahounem Vane. Více informací zatím není k dispozici, protože na oficiálních stránkách najdete jen pár obrázků a animovaných gifů, kde se ale za hlavním hrdinou ukazuje mizející cestička z kamenů. Hádám, že tajemná schopnost hlavní postavy souvisí s manipulací se skálou či rovnou terénem. Vane vyjde nejdříve na PC, neznámo kdy, ale "až bude hotová."

Nejnovější články