Tvůrci Titan Questu chystají další diablovku... s Kickstarterem
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Titan Questu chystají další diablovku... s Kickstarterem

18. 4. 2012 11:12 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Z Kickstarteru se definitivně stává trend.

Můžeme se bavit o tom, zda strmý nárůst herních projektů nebude spíše ku škodě, protože všechny bubliny jednou prasknou. Faktem ale je, že se na Kickstarteru objevil další projekt, za nímž tentokrát stojí studio Crate Entertainment, což jsou lidičkové, kteří pochází ze zaniklého Lore Entertainment, což je tým zodpovědný za povedenou diablovku Titan Quest.


A protože jsou si jisti tím, že ví, jak na to (a distributoři je s dalšími projekty tohoto žánru odmítali), jejich nová hra je/bude také ARPG, což je načančaná zkratka pro akční RPG, tedy diablovku. Hra se bude jmenovat Grim Dawn a pokud máte pocit, že už jste ho někde slyšeli (viz náš článek s videem), tak to není jenom pocit. Crate totiž na hře pracují už delší dobu a Kickstarter si nyní zvolili za nejjednodušší způsob, jak získat peníze na další vývoj. Co vám tedy tvůrci za finanční podporu slibují?

Grim Dawn by měl být klasickým zástupcem žánru, na němž se navíc projeví přání a stížnosti fanoušků Titan Questu. Děj se odehrává ve fiktivním světě Cairnu, kde si daly dostaveníčko dvě mocné rasy, které si z lidí dělají (ne)rostné zdroje. A tak netrvalo dlouho a lidská civilizace je rozdrobena do ostrůvků přeživších. No a pak přijde vaše postava a zkusí všem nakopat zadnice.

Svět by měl být otevřený a můžete si jít, kam chcete. Dokonce do té míry, že kromě destrukce budete moci i budovat, tedy trochu. Kupříkladu opravíte most, abyste odemkli další lokaci. Naopak se půjde na mnoho míst prostě probourat hrubou silou. Mělo by zde být pět povolání a vy budete, zřejmě, moci kombinovat dvě z nich. S různými NPC frakcemi si budete moci budovat vztahy a ty se budou měnit podle vašich činů.

Příjemnou zprávou je potvrzení kooperativního multiplayeru - jak online s matchmakingem, tak přes LAN. A přidejte si k tomu ještě fakt, že stylem se hra snaží reflektovat viktoriánskou éru a bude DRM-free. Jak se tedy zdá, fandové diablovek by měli zbystřit, kutí se tu potenciálně atraktivní kousek. Podpořit jej můžete na jejich stránkách Kickstarteru.

Nejnovější články