U Joviše, jsou zpátky! Asterix a Obelix se chystají na moderní systémy
zdroj: tisková zpráva

U Joviše, jsou zpátky! Asterix a Obelix se chystají na moderní systémy

1. 11. 2018 12:25 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

„A pamatujte! Jediné, čeho se musíme bát, je, aby nám nebe nespadlo na hlavu!“ připomíná náčelník Majestatix bojechtivému galskému davu před bitvou. „A pamatujte! Jediné, čeho se musíme bát, jsou Galové!“ povzbuzuje ve stejnou chvíli římský centurion své muže. Směju se, kdykoliv si na tu scénu vzpomenu. Asterix je prostě bezvadný a nová počítačová hra z jeho světa se bude muset setsakra snažit, aby komiksu neudělala ostudu.

Nová? Ne! Ve skutečnosti jde o remaster 12 let starého Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum, takže starší hráči už asi vědí, která bije. Bije Asterixova a Obelixova pravačka, biti jsou Římani. Stovky Římanů. Tisíce Římanů. Možná dokonce desítky Římanů!

zdroj: Archiv

Asterix a Obelix je spíš hra pro děti, o tom není sporu. Náročnějším hráčům asi nebude stačit fixní kamera a neustálé bančení zástupů Caesarových vojáků. Ani místní hádanky nebudou z nejzapeklitějších. Ale příběh o Las Vegum, doupěti všech hříchů v samotném srdci Říma, kam se snad odebral sám druid Panoramix, mě vlastně docela zajímá.

Remaster ovšem nenabízí pouze hezčí textury. Ústupkem zkušeným pařanům je třeba nový výběr obtížnosti, takže si můžete průchod hrou patřičně ztížit. Taky se lze pustit do speciálních výzev, v nichž musíte pod tlakem časového limitu zbušit tolik legionářů, až z toho celá kohorta zapomene latinsky.

Asterix & Obelix XXL 2 Remastered zdroj: tisková zpráva

Předělané je i samotné bojování, i když vám přesně nevysvětlím, jakým způsobem – podle tvůrců je „zábavnější“, ale to by mohl říct každý. Původní hra mě bohužel zcela minula, takže nemůžu jejich slova potvrdit či vyvrátit, ovšem každopádně přibydou nová komba a triky.

Hra má vyjít 29. listopadu na široké spektrum platforem. Dočká se PC (Steam), Xbox One, PlayStation 4 a Nintendo Switch, a jestli se předělávka povede, jestli nabídne podnětný výlet zpátky do Galie 50 let př. n. l., pak vývojáři klidně můžou jít na mou hruď.

Nejnovější články