Ubisoft chystá filmovou adaptaci Ghost Recon
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft chystá filmovou adaptaci Ghost Recon

2. 1. 2013 12:31 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Je třeba říci, že to Ubisoft Motion Pictures v čele s Jean-Julienen Baronnetem vzali pěkně od podlahy a neberou svou roli na lehkou váhu. Po chystaném Splinter Cellu s Tomem Hardym a  Assassins' Creedu s Michaelem Fassbenderem by se měl dalším z řady ambiciozních filmových adaptací studia měl stát Ghost Recon. Jean-Julien Baronnet prý týden jednal v Los Angeles s Lucem Bessonem ohledně produkce, castingu a scénáře.


Zda by Besson film točil a nebo jen koprodukoval skrze svou společnost EuropaCorp není jasné – ale asi by bylo lepší, kdyby šlo o druhou možnost, časy Bessonova režisérského umu jsou ty tam. Důležité ale je, že Ubosoft bere svou filmovou divizi vážně a snaží se opravdu produkovat filmy, které nebudou jen vágním stínem svých herních předobrazů. „Pokud se podíváte na předchozí adaptace her, žádná nebyla vyráběna herní společností, která má filmovou divizi“, vysvětluje Baronett.


Pokračuje: „Nejsme tu proto, abychom prostě značku licencovali a nejsme zde ani od toho, abychom sami produkovali velký film“. Ostatně, na to Ubisoft sám o sobě nemá. Je zřejmé, že chce prostě najít vhodné partnery a vytvořit solidní adaptace, za něž se nebude stydět ani studio, ani hráči. To, že nemluví do větru potvrzuje fakt, že se v Hollywoodu celkem uchytil a zvládá sbírat zajímavá herecká jména. Podle všeho má jak jasné cíle, tak i určitý kapitál a nepřichází s žebráckou mošničkou. A na to studia slyší, stejně jako na ochotu podílet se na financování a požadavku klidně utrácet za kvalitní scenáristy a představitele.

Nejnovější články