Ubisoft odhaluje plány s další Splinter Cell hrou
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft odhaluje plány s další Splinter Cell hrou

29. 6. 2017 10:53 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Od vydání posledního dílu stealth akce Splinter Cell s podtitulem Blacklist uběhly již 4 roky. Tato „pauza“ by mohla v podstatě znamenat dvě věci – Ubisoft buď na značku zanevřel, nebo jsou přípravy nového dílu v plném proudu. Vzhledem k absenci hry na výstavě E3 by se nabízela spíše první možnost, ale CEO Ubisoftu Yves Guillemot v rozhovoru převážil misky vah k možnosti druhé. Další Splinter Cell bude, jen ne hned.

Yves Guillemot v rozhovoru s Chrisem Wattersem na Ubisoft blogu shrnuje své dojmy z E3. Předně si pochvaluje spolupráci s Nintendem na hře Mario + Rabbits Kingdom Battle a zároveň zmiňuje, jaká je to čest pracovat s tak uznávanou osobou herního průmyslu, jakou Shigeru Miyamoto.

Rozhovor se dotýká i dalších Ubisoftem oznámených her - Skull & Bones, Beyond Good and Evil 2, Starlink: Battle for Atlas a dalších. Různorodost portfolia vysvětluje Guillemot velkou mírou svobody v tvorbě jednotlivých studií. Je zkrátka důležité, aby tvůrci dělali to, co dělat chtějí, a co by sami chtěli hrát, aby výsledný produkt zaujal i hráče. Pro Ubisoft je důležitá i oblast VR, kde hry nevyžadují zdlouhavý vývoj a celkem rychle tak nabízejí zážitek na pomezí hry a filmu.

Do teď žádné novinky, ale ve druhé polovině rozhovoru si Chris Watters neodpustil nenadhodit téma Splinter Cell, na který čeká řada fanoušků. „Dostáváme spoustu návrhů ohledně této série, ze kterých si jeden vybereme. Myslím, že se něčeho dočkáte, ale budete si muset počkat,“ potvrzuje Guillemot pozitivní budoucnost série.

Z odpovědi se zdá, že nový díl Splinter Cell je na samotném počátku vývoje, což by znamenalo několik dalších let vývoje a opravdu dlouhé čekání. To si můžete ukrátit předchozími díly, které jsou součástí letních slev na Steamu. Až na Pandora Tomorrow zde najdete všechny díly se slevou 66 %.

Nejnovější články