Ubisoft se vrací v čase, oznámil budovatelskou strategii Anno 1800
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft se vrací v čase, oznámil budovatelskou strategii Anno 1800

22. 8. 2017 15:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Série Anno je tu s námi už spoustu let, ale je otázkou, jestli zrovna její poslední sci-fi zasazení do roku 2205 vzbudilo u fanoušků podobně pozitivní vášně, jako různá historická období. Těmi je série známá už od začátku, a v nově oznámeném dílu Anno 1800 se k nim vrátí. Tentokrát budete stát na prahu industriální revoluce v době, kdy je vývoj nových technologií stejně rychlý a nepředvídatelný, jako politická situace.

Anno 1800 vás postaví do role budovatele, který má svá největší rozhodnutí teprve před sebou. Jestli si vás bude svět pamatovat, a nakonec i asociovat vaše jméno s renovátorem či vydřiduchem, utlačovatelem či osvoboditelem, je už na vás. Na vás, vašich rozhodnutích a přístupu k vývoji města.

Vývojáři ze studia Blue Byte toho o novém Anno zatím mnoho neprozradili a jen naznačili, že se můžete těšit na kombinaci „milovaných prvků s inovativní hratelností“. A také to, že Anno 1800 má být pro sérii nový začátek.

zdroj: Archiv

Jakkoliv jsou tvůrci nyní tajemní, dlouho jim to trvat nebude. Sami si totiž vymysleli iniciativu Anno Union, což je kombinace glorifikovaného newsletteru s komunitními prvky. Tedy něco jako Space Monkey Program pro Beyond Good & Evil 2.

Tvůrci budou v rámci Anno Union rozesílat hráčům pravidelné informace o vývoji, občas se jich i na něco zeptají, nechají je sem tam o něčem hlasovat, a pokud všechno půjde dobře, třeba sesbírané názory zapracují i do hry.

Členové Anno Union budou moct také vytvářet obsah, což zatím tvůrci sice nijak neupřesnili, ale prozradili, že někteří fandové hru otestují ještě během vývoje. Ti „nejoddanější a nejaktivnější“ členové Anno Union si pak rozpracovanou verzi zahrají ještě letos.

Anno 1800 zdroj: tisková zpráva

Komunitní zapojení do vývoje Anno 1800 si můžete vyzkoušet už teď, a to formou hlasování o NPC. K dispozici je šest postav a jen jedna z nich se může dostat do hry. Otevřenou náturu vývoje můžeme považovat spíše za pozitivní i vzhledem k tomu, že jde o takovou náhradu předběžného přístupu. Nečekejte tedy žádné brzké vydání, plné verze se dočkáte až na konci příštího roku.

Nejnovější články