Ubisoft zkouší zkombinovat Might and Magic, battle royale a auto chess
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft zkouší zkombinovat Might and Magic, battle royale a auto chess

14. 1. 2020 11:35 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Stejně jako všechny ostatní průmysly, i ten herní podléhá módním trendům. Battle royale ho s prstem v nose ovládá posledních pár let, žánr autobattlerů se nejvíc rozšířil loni. Ubisoft teď přišel s myšlenkou, co by se asi stalo, kdyby tyhle dvě bitvy zkusil zkombinovat – vzniklý mix Might and Magic: Chess Royale jsou tedy vyvražďovací šachy pro 100 hráčů.

Hrdinové a jednotky Chess Royale pochází z univerza Might and Magic a měli by patřit k odpovídajícím frakcím i disponovat svými schopnostmi. Stejně jako v ostatních autobattlerech je můžete vylepšovat a postupně také tvořit různé synergie. Mezi koly najímáte další hrdiny nebo špehujete ostatní a snažíte se je přechytračit, s čímž vám pomůže především znalost aktuální mety.

Battle royale pro stovku hráčů nicméně neznamená, že se na jednom hracím plánu postavíte 99 dalším stratégům. Podle videí se zdá, že půjde spíše o sérii velmi rychlých 1v1, oficiální web uvádí, že byste se s jednou partií měli vejít do 10 minut. Což je na poměry autobattlerů poměrně krátká doba.

zdroj: Vlastní

V konkurenci her, které se soustředí buď na složku battle royale (tedy stále populární Fortnite, PUBG či Apex Legends), nebo na tu autobattlerovou (Auto Chess, Dota Underlords, Hearthstone: Battlegrounds), to Might and Magic: Chess Royale zřejmě nebude mít vůbec lehké. Uvidíme, jestli se Ubisoftu podaří svézt na vlně popularity, nebo na ni naskakuje příliš pozdě – auto battle chess royale vychází 30. ledna 2020 pro PC, Android a iOS.

Nejnovější články