Unikly scénáře pro casting seriálu Zaklínač, hlavní roli v nich hraje Yennefer
zdroj: tisková zpráva

Unikly scénáře pro casting seriálu Zaklínač, hlavní roli v nich hraje Yennefer

20. 8. 2018 10:07 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Zaklínačský seriál od Netflixu začíná nabírat povážlivě reálné obrysy. Před měsícem se na Redditu objevily textové ukázky dvou scén (jejich pravost následně potvrdila sama autorka Lauren S. Hissrich), které budou filmaři používat při castingu, a stojí za to se na ně podívat, abyste získali představu o směřování celého projektu. Hlavní postavou obou prozatímních scénářů, které se nakonec vůbec nemusí objevit v hotovém seriálu, je Yennefer z Vengerbergu.

Oba kousky najdete na tomto odkazu a dá se myslím bezpečně říct, že plní očekávání. Zvlášť u první scény, která se odehrává těsně před magickým banketem na ostrově Thanedd, je dialog, pokud mě paměť neklame, velmi podobný předloze. Yen je sarkastická, Geralt lakonický a z řádků je patrná jejich vzájemná chemie.

Sice si nejsem jistý, jestli se knižní (nebo i ten herní) Geralt dá popsat souslovím „ridiculously attractive“, ale samozřejmě záleží na tom, jaký herec se nakonec ujme titulní role. Požadavek na atraktivitu by rozhodně splňoval představitel Supermana Henry Cavill, který o roli bělovlasého mutanta v rozhovoru pro IGN vyjádřil nadšený zájem. Mimochodem prý víckrát dohrál Zaklínače 3 a má rozečtené knížky.

Dost by mě zajímala i představitelka Yen – bude z ní muset doslova odkapávat charisma, aby ustála sílu čarodějčiny osobnosti demonstrovanou i ve druhé scéně, kde dochází k zasloužené šikaně nechutného krále.

Připomínám, že uniklé scény v žádném případě nejsou finální verze, a dost možná se v seriálu vůbec neobjeví – jde čistě o pomůcky, podle kterých se budou vybírat nejvhodnější představitelé hrdinů zaklínačského univerza.

Casting by mohl začít už brzy (tweet z konce května odhadoval tříměsíční čekání), ale hotový seriál ještě nevyhlížejte. Geralt se na televizní obrazovky vrátí nejspíš až v roce 2020.

Nejnovější články