Update pro Mass Effect: Andromeda přinese víc vzhledů pro Ryderovy a novou romanci
zdroj: Vlastní foto autora

Update pro Mass Effect: Andromeda přinese víc vzhledů pro Ryderovy a novou romanci

7. 6. 2017 16:40 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Většina hráčů Mass Effect: Andromeda se asi shodne na tom, že vesmírné dobrodružství od BioWare potřebuje ještě hodně péče, aby se aspoň přiblížilo nemalým očekáváním. Aleš se v dubnu zmiňoval o patchi vylepšujícím vizuální stránku a uživatelské rozhraní, což je rozhodně chvályhodné. A právě teď se chystá další update, tentokrát s pořadovým číslem 1.08, který se zaměřuje spíš na problematické vyprávění, a také úpravu vzhledu sourozenců Ryderových.

Komunita si stěžovala na příliš málo možností při vytváření své postavy, takže Sara i Scott dostali jednu variantu hlavy navíc. Kromě toho bylo přidáno i více odstínů pokožky, a to není všechno: všechny účesy jsou nyní dostupné pro obě pohlaví, místo aby byly limitované pro ženskou či mužskou verzi. Rovněž přibyla možnost udělat ze svého Rydera drsného holohlavce. Podobu svého hrdiny navíc od nynějška můžete změnit nejen na začátku hry, ale také na palubě Tempestu.

A teď k úpravám příběhu. Někteří hráči nebyli spokojení s tím, že Scott Ryder neměl možnost navázat romantický vztah s kolegou stejného pohlaví. Tím pádem mu na homosexuální romanci zbyly jen dvě vedlejší postavy Reyes Vidal a Gil Brodie, a zároveň nebylo možné tímhle způsobem dosáhnout achievementu za tři úspěšná „sbalení“. Po novém patchi se však Scott může dát dohromady s Jaalem, mimozemským parťákem rasy angara.

zdroj: Archiv

Proč zrovna Jaal? Je to vlastně dost přirozené. Jedním ze specifik angarské kultury je jejich vnímání genderu, které není nikterak striktní nebo jasně definované. V podstatě tedy dává smysl, že Jaalovi by pohlaví konkrétního Rydera mělo být docela fuk, a když se může zamilovat do Sary, měl by to zvládnout i se Scottem.

Úpravy se dočkalo i zpracování Hainly Abramsové. Ta se stala terčem tak silné kritiky, až se BioWare musel omluvit. O co přesně jde? Abramsová je transgender postavou, což samozřejmě samo o sobě není žádný problém. Ten tkví v tom, že na vás svůj příběh zničehonic doslova vychrlí během pár vět, takže to celé působí, jako kdyby se studio chlubilo přítomností nějaké menšiny, aniž by se obtěžovalo na jejích základech vystavět pořádný charakter. Update situaci alespoň trochu vylepšuje tím, že než si s vámi Abramsová začne povídat o velmi osobních záležitostech, napřed musíte získat její důvěru.

Andromeda se kromě toho dočká spousty drobnějších úprav, jak v singleplayeru, tak ve hře více hráčů. Z druhé kategorie mi nejpozoruhodnější (čti: pro nezasvěcence totálně nepochopitelná) přijde následující změna: „Hráč se během synchronizace změní v Adhi, což předejde problémům s teleportací.“ Uhm. Jistě. Připomínám, že Adhi je mimozemská bestie, kterou používají místní bandité pro účely trhání nepřátelských zadků, takže přeměna v jednoho z nich asi nebude pro vaši postavu zrovna nejpříjemnějším zážitkem.

Nejnovější články