V adventuře Empathy sestavujete svět ze střípků emocí
zdroj: tisková zpráva

V adventuře Empathy sestavujete svět ze střípků emocí

26. 1. 2016 13:20 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pokud vám jsou tituly jako jsou Gone Home, The Vanishing of Ethan Carter či Dear Esther po chuti, tak určitě zaměřte svoji pozornost na nový projekt nezávislého studia Pixel Night vyvíjeného pod hlavičkou Iceberg Interactive – Empathy. Titul bude stejně jako první jmenované explorativní adventurou z pohledu vlastních očí a stejně jako například Everybody’s Gone to the Rapture nabídne hra prázdný svět plný pozůstatků lidských emocí.

Empathy klade důraz na silný příběh, průzkum prostředí a emoce nejen hráče samotného, ale i NPC. Vyprávění bude zasazeno do surrealistického světa, jenž je z větší části tvořen lidskými emocemi a vzpomínkami. To samo o sobě zní jako zajímavá myšlenka, na cokoli konkrétnějšího si však budeme muset počkat. Alespoň se můžete podívat na trailer a na první příspěvky v galerii hry.

zdroj: Archiv

Cílem hry je vrátit svět do původní podoby, k čemuž hráčům budou dopomáhat právě nalezené střípky vzpomínek a emocí kdysi živých lidí. Chybět samozřejmě nebudou ani logické hádanky. Zatím to zkrátka vypadá na zajímavý přírůstek do rychle rostoucího žánru, na finální verdikt však je třeba počkat si do září, kdy hra vyjde na PC a na Mac.

Nejnovější články