V adventuře Niten řešíte tajemství japonského ostrova po vzoru Dear Esther
zdroj: tisková zpráva

V adventuře Niten řešíte tajemství japonského ostrova po vzoru Dear Esther

7. 4. 2016 17:05 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

S inspirací Dear Esther a Gone Home v zádech vstoupila na KickstarterGreenlight explorativní adventura Niten, ve které hráči odhalují nejenom tajemství opuštěného japonského ostrova, ale hlavně jeho dvou bývalých obyvatel – samuraje a jeho žáka.

Trailer předvádí kouzelnou atmosféru opuštěné lokace, jejíž tajemství mohou hráči objevovat svým vlastním tempem bez hrozby v podobě nepřátel. Relaxační atmosféru podporuje i možnost zvelebovat svou chajdu nebo vlastní zenovou zahrádku.

Základem zážitku je ale průzkum ostrova, který si žije svým vlastním životem, a poskytuje hráči nenápadné indicie, kam se podívat, aby udělal další krok k možnému odhalení minulých událostí. Vidíte světlušky? Určitě se je vyplatí následovat, abyste se dostali k dalšímu příběhovému fragmentu, které hra podává výhradně v audio formě.

zdroj: Archiv

Příběhových střípků nabídne hra celou řadu, při prvním dohrání je určitě všechny neodhalíte. Znovuhratelnost se navíc tvůrci snaží podpořit komiksem - obdržíte jej po každém dohrání a shrne příběhové momenty, které jste odhalili.

Niten snad vyjde koncem roku pro PC, další informace nabízí oficiální stránky hry a návštěva Kickstarter stránky odhalí, že si tvůrci řekli o 15 tisíc liber. Za vybraných 20 tisíc nabídnou bohatší faunu i flóru a za 25 tisíc podporu virtuální reality.

Nejnovější články