V adventuře The Long Reach čelíte vlastní apokalyptické noční můře
zdroj: tisková zpráva

V adventuře The Long Reach čelíte vlastní apokalyptické noční můře

30. 1. 2018 15:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Američtí vědci zjistili, že když se jim nepodaří nějaký experiment, může to vyústit ve světovou apokalypsu. Jaký druh konce světa vás čeká tentokrát? Zase ti stokrát omílaní zombíci? Ale kdepak. V pixelartové adventuře The Long Reach čelíte sdíleným nočním můrám.

Příjemný hlas Shelly se vás snaží ukonejšit slovy: „V klidu. Tohle je běžné. Tedy, teď už je to běžné.“ Svět se změnil vlivem jediné chybky při výzkumu vzájemného sdílení myšlenek. Tato nevinná chybka způsobila, že výskyt nočních můr není jen otázkou snění, ale i bdění. A příliš dlouhé vystavení těmto hrůzám vede k zešílení.

The Long Reach je v základu klasická 2D adventura. Procházíte trosky potemnělého města Baervox, sbíráte v budoucnu užitečné předměty, interagujete s prostředím, řešíte hádanky a rozmlouváte s postavami – šílenými i mentálně zdravými. V rozhovorech se vám naskytne možnost volby odpovědí, které mohou vústit v docela nepříjemnou situaci.

zdroj: Archiv

Rozmlouvat s lidmi, kteří zešíleli z vlastních oživlých nočních můr, bude vždy ošemetné. Z ničeho nic je popadne amok a vám nezbude nic jiného, než vzít nohy na ramena. Tvůrci svou hru popisují jako horor se vzorem v adventurách jako Lone Survivor a The Cave, nicméně v popisu používají tolik vtipu, že vás čeká spíš komedie.

Posuďte sami větu: „Ve hře se ujímáte role Calvina – toto je příklad lži a klamu, které jsme si po vás připravili,“ nebo: „Hra obsahuje klasický adventurní inventář plný klíčů a divných věcí (poznámka: žádné elfí meče, které září modře v přítomnosti zla).“ Takový humorný horor není vůbec na škodu.

The Long Reach by mohla být příjemnou oddechovka, která dokáže pobavit a kdo ví, možná i vyděsit. K vyzkoušení je dokonce i demo. Co se platforem týče, tak tvůrci z Painted Black Games uspokojí snad úplně každého – PC (Steam), PlayStation 4, Xbox One, Switch a PS Vita. Hra vyjde jednotně 14. března.

Nejnovější články