V adventuře The Red Strings Club zastavíte megakorporaci drinky a vázami
zdroj: tisková zpráva

V adventuře The Red Strings Club zastavíte megakorporaci drinky a vázami

23. 1. 2018 13:21 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Obří megakorporace chce jedním šmahem z lidského vědomí vymazat neduhy jako depresi, vztek a strach. Co by se asi tak mohlo pokazit? Hlavní hrdinové podivné cyberpunkové adventury The Red Strings Club se to radši ani nechtějí dozvědět, a tak dělají všechno pro to, aby plán nevyšel. Hlavně tedy mixují koktejly, modelují krásné vázy a mění hlas do telefonu, aby se vydávali za někoho jiného.

Hlavními hrdiny jsou barman a hacker, kterým sekunduje “androidka empatie”, ať už to znamená, co chce. Ti všichni se dostanou do víru událostí, na jejichž konci snad bude snazší odpovědět na otázky jako “co je štěstí?”, nebo “kam až můžeme zajít, abychom ho dosáhli?”.

Studio Deconstructeam, které má na kontě simulaci Gods Will Be Watching, předvádí nesmírně zvláštní svět, v němž se nejlépe špehuje tak, že vymodelujete krásné nádobí, protože který člen správní rady odolá pěkné váze, co si ji může vystavit nad krb a oslňovat s ní chudší návštěvy? Ale roli v tom hrají i genetické implantáty, takže to celé asi bude ještě složitější.

zdroj: Archiv

Zmiňovaný barman pak není žádný skrytý superhrdina jako Desmond Miles ze série Assassin’s Creed, ale prostě chlápek, co mixuje a nalévá koktejly. Ale to samo o sobě je umění. Smíchejte správný alkohol se správným džusem, přidejte tam citrón nebo kostku ledu, a dosud uzavřený piják vám rázem vyžvaní všechno, co potřebujete vědět.

Seznam miniher kompletují telefonické hovory, v nichž se ujímáte identity jiných postav a snažíte se z někoho buď vyloudit informace, nebo ho nějak zmanipulovat - třeba proti sobě poštvat dva záporáky (i když na klasické rozdělení dobro/zlo bych tady tak úplně nesázel).

Pixel art je pěkný, hudba zní také skvěle, příběh i hratelnost jsou patřičně ulítlé… Sper to čert, The Red Strings Club je tímto oficiálně prohlášen za nadějnou hru. O tom, jestli jsem se se svým soudem neunáhlil, se dokonce můžete okamžitě sami přesvědčit. Hra vyšla už včera na Steamu, GOG a Humble Store s dočasnou patnáctiprocentní slevou za něco málo pod 13 eur.

Nejnovější články