V akční adventuře Goliath budujete masivní bitevní roboty ze dřeva, kovu a kamene
zdroj: tisková zpráva

V akční adventuře Goliath budujete masivní bitevní roboty ze dřeva, kovu a kamene

16. 5. 2016 16:24 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

V příjemně stylizované akci Goliath jste malým mužem v zemi obrů. Poté, co hlavní hrdina propadne časoprostorovou trhlinou, zjistí, že je ve světě, kterému vládnou obrovská monstra. Budovy z Ameriky 30. let a trosky vesmírných lodí naznačují, že možná jde o alternativní verzi Země, o níž bojuje několik frakcí přežívajících mezi monstry. Naštěstí, dík svému umu nezůstanete dlouho bezbranným homo sapiens. Váš svěřenec totiž umí stavět obří bitevní roboty a tak dostanete do ruky kartu, která obrátí evoluční diktát ve váš prospěch.

V procedurálně generovaném světě máte hned několik úkolů kromě toho hlavního – přežít. Musíte sbírat suroviny, z nichž následně stavíte své roboty. Zpočátku jsou to hlavně dřevění a kamenní mechové, postupem času přidáte kov a nové technologie a speciální minerály a suroviny. Postupem času na své mechanické svěřence začnete montovat různé zbraně a celkově zlepšovat jejich vlastnosti.

Nejen stavbou robota je ale živ člověk v tomto světě. Musíte vyrábět i nástroje použitelné mimo robota, úkryty a také pevnosti, bez nichž v divočině nepřežijete. Následně začnete komunikovat s některými mocenskými frakcemi, plnit jejich úkoly a ovlivňovat směřování světa. Každá frakce nabídne unikátní výhody a technologie, které na robota aplikujete.

Největší radost a nejčastější činnost, jíž budete provozovat, je ale stavba robotů. Po světě objevujete nové suroviny a především plánky, z nichž stavíte nové mechanické obry. Ve hře jich bude několik desítek, přičemž půjdou dodatečně upravovat. Samotný svět navíc obsahuje simulování noci a dne, dynamickou změnu počasí a odlišné typy podnebí od pouští, přes stepi až po zasněženou tundru. Počasí a terén přitom ovlivňují to, jak se daný typ robota chová a tak se vyplatí zvolit (či vyrobit) typ odpovídající dané situaci.

K dispozici navíc bude i kooperativní mód do kampaně a nebo PvP arénový mód. Goliath už vyšla a na Steamu sbírá většinou pozitivní hodnocení.

zdroj: Archiv

Nejnovější články