V akční kovbojce West of Dead hrajete za Ghost Ridera dabovaného Hellboyem
zdroj: tisková zpráva

V akční kovbojce West of Dead hrajete za Ghost Ridera dabovaného Hellboyem

15. 11. 2019 12:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Na jediný titulek je to docela slušná dávka lákadel, ale věřte tomu, že twin-stick shooter West of Dead má ještě mnohem víc předností, kterými vás hodlá lapit do svých komiksových tenat temného westernu. Namátkou můžu zmínit démony, zpomalení času a odrážení kulek od stěn.

Rok 1888, Wyoming, Očistec. Mrtvý muž William Mason se probudí s jedinou vzpomínkou na postavu v černém. Bezcílně se protlouká temným neznámým světem, který je prolezlý hříchem, zatracením, čarodějnicemi a wendigy.

Kdo ví, proč Williamovi hoří hlava a nejen svou komiksovou stylizací tak připomíná Ghost Ridera. Na druhou stranu není nutné se dlouze zamýšlet, proč takové postavě svěřil svůj hlas právě Ron Perlman známý především rolí filmového Hellboye (ne toho posledního). Je prostě radost ho poslouchat.

A soudě dle videa by mohla být radost za něj i hrát. West of Dead vypadá jako pořádně temná přímočará akce v procedurálně generovaném prostředí, kde se polovinu času střílí a druhou polovinou efektně převaluje přes sarkofágy do krytu.

zdroj: Archiv

William jde často do skluzu, umí využít prostředí k odrážení kulek od stěn, a čas má dokonce tendenci zpomalovat, abyste si mohli vychutnat tu krásnou stylizaci a její efekty (a samozřejmě se vyhnout svištící kulce). Těžko říct, jestli tu bude nějaký pořádný příběh. Možná je to roguelike.

Ale to ostatně můžete zjistit sami. Až do 25. listopadu totiž probíhá otevřená beta, ale pouze na Xboxu One. Hlaste se do ní zde. S plnou hrou se počítá příští rok a kromě Xboxu vyjde na PC, PlayStationu 4, Switchi a bude v Xbox Game Passu.

Mimochodem, pokud máte chuť na podobně temný western plný monster a nechce se vám čekat na West of Dead, případně nemáte Xbox One, abyste si vyzkoušeli betu, dejte šanci třeba starší xcomovce Hard West.

Nejnovější články