V akční mechárně Damascus Gear: Operation Osaka musíte do měsíce splatit milionový dluh
zdroj: tisková zpráva

V akční mechárně Damascus Gear: Operation Osaka musíte do měsíce splatit milionový dluh

8. 3. 2018 12:48 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Damascus Gear: Operation Osaka vypadá opravdu velice japonsky. Jsou tu obrovští mechové, postapokalyptická Ósaka, anime postavičky s velkými ňadry, nedokonalý anglický překlad, bláznivě nevyvážený trailer, který zřejmě předpokládá, že umíte číst stejně rychle jako Číslo 5… Ale to všechno se dá určitě překousnout, pokud zrovna toužíte po zběsilé akční jízdě, v níž svým hbitým strojem kosíte desítky menších nepřátel nebo cizí mocné mechy.

Celkem zajímavé mi přijde příběhové pozadí. Ne tedy zrovna postapokalyptické prostředí po ČTVRTÉ světové válce (třetí prostě není dost cool), ale spíš osobní příběh hlavního hrdiny. Ten si sice splnil sen a stal se pilotem svého vlastního zabijáckého robota, ale bohužel mu na hlavě silou pneumatického kladiva přistál ohromný dluh. A on má 25 dní na to, aby ho splatil v penězích, jinak to vynahradí krví a vyraženými zuby.

Úkol je tedy jasně daný – získat prachy. Na žádnou záchranu světa se tady nehraje (však je stejně zničený), a tak vaší ústřední destinací bude Aréna. V ní se střetávají všichni výplatychtiví piloti z okolí, a čím víc jich porazíte, tím víc si vyděláte. Většinou to bude souboj muže proti muži, ale občas se dostane i na hromadnější potyčky.

zdroj: Archiv

Kdyby se vám zachtělo bezstarostného masakrování slabších nepřátel, pak vyrazíte do temných uliček města Cosmopolis, které vyrostlo na troskách zdevastované Ósaky. Sice tam na vás nečekají žádné velké finanční odměny, ale zase tam najdete nové součástky pro vašeho mecha, jimiž si ho postupně vylepšíte k nepoznání – jak co do schopností, tak vizuální stránky.

Hra byla původně určená pro handheld PS Vita, což znamená, že její verze pro PC a PlayStation 4 vám svojí grafikou dech v žádném případě nevyrazí, ale podle traileru se zdá, že to zase není katastrofa. Vývojáři z Arc System Works po vás ostatně nechtějí žádný balík – Damascus Gear: Operation Osaka vás na Steamu vyjde na 20 eur (ve slevě trvající do 13. března na 18 €).

Nejnovější články