V akční plošinovce The Watchmaker vám bude utíkat čas i život před očima
zdroj: tisková zpráva

V akční plošinovce The Watchmaker vám bude utíkat čas i život před očima

5. 8. 2016 18:27 | Novinky | autor: Adam Homola |

Akční plošinovka plná puzzle The Watchmaker vás nechá nahlédnout do obrovské hodinové věže v kůži hrdiny, který bude stárnout přímo před vašima očima. Alexander, jak se vaše herní alter ego jmenuje, je hodinář, starající se už roky o celou věž a její obří hodinové soukolí plné plošin a ozubených kol. Jeho rutinní život jednoho dne nabourá tajemné stvoření, které cenné hodiny sabotuje a čas se tak doslova utrhne ze řetězu.

Časový kolaps zde není jen příběhovou berličkou a důvodem hnát se za hlavním padouchem, ale jde i o zajímavý herní prvek. Alexander totiž nemá klasický ukazatel životů, nebo životy takové, jaké je známe z jiných her.

Kvůli sabotáži času se u něj proces stárnutí extrémně zrychlil a útoky vašich nepřátel ho celý ještě popoženou kupředu. Namísto lékárniček tak musíte hledat a sbírat čas, jinak zestárnete a zemřete. Vtip je v tom, že Alexandrovo stárnutí vidíte přímo na něm. Jeden pohled na model hlavní postavy vám tak dá jasně najevo, jestli vypadáte jako třicátník, padesátník, nebo jako dědeček nad hrobem.

Nejde přitom jen o barvu vlasů, ale vývojáři si dali práci i s modelem obličeje, úpravou postoje a vůbec animacemi celého těla při pohybu prostředím. V The Watchmaker se tak musíte nepřátelským útokům ideálně vyhnout a sejmout dřív je, než oni dostanou vás. K tomu vám mohou dopomoci časové bomby a s puzzly pomůže taky magnetická rukavice.

The Watchmaker totiž není čistá akce – užijete si tu prý i dostatek hopsání po různých plošinkách, nebo řešení logických puzzlů.  To všechno ve steampunkovém hábitu, jak se můžete přesvědčit v přiloženém traileru a na obrázcích. Hra se dostane na trh v druhém kvartálu příštího roku a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Ještě předtím si budou moct hru na vlastní kůži vyzkoušet návštěvníci německého Gamescomu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články