V akčním RPG Chronos pro Oculus Rift po každé smrti o rok zestárnete
zdroj: tisková zpráva

V akčním RPG Chronos pro Oculus Rift po každé smrti o rok zestárnete

24. 3. 2016 15:40 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Chronos od Gunfire Games patří mezi tituly, které budou dostupné už příští týden při zahájení prodeje (čti rozesílání dávno rozebraných předobjednávek) virtuální reality Oculus Rift. Jde o akční RPG, které pracuje se zajímavým systémem vývoje a především stárnutí hlavního hrdiny. Děj se odehrává v daleké budoucnosti, kdy lidská civilizace upadla kvůli útoku neznámých monster na úroveň kmenové společnosti se středověkou technologií a trochou té magie.

I tak jsou ale pozůstatky lidstva v nebezpečí a tady přichází na řadu váš hrdina. Opakovaně se vydává do hlubin tajemného labyrintu, na jehož konci žije zdroj ohrožení v podobě draka, kterého je třeba sprovodit ze světa. Chronos má navíc v rukávu pozoruhodnou mechaniku. Pokaždé, když hrdina zemře, zestárne o jeden rok. A tak vám přibývají nejen zkušenosti, nové vybavení a zbraně, ale také věk. Nakonec se z hry stává závod, kdo zemře dřív. Drak na dně labyrintu, nebo hrdina stářím?

Ačkoliv jde o launchový titul pro systém virtuální reality, tvůrci nesáhli k lákavému pohledu vlastních očí, ale akci nechali z pohledu třetí osoby. I to jim umožní se více opírat o propracovaný soubojový systém, kdy záleží na tom, jakou zbraní se oháníte, a jakými schopnostmi disponujete. Platí, že čím starší jste, tím více ztrácíte ze své rychlosti, ale zase lépe ovládáte magii. Nepůjde ale jen o boj, počítejte i s puzzly, které budete muset pro další postup hrou vyřešit.

Stojí za zmínku, že studio Gunfire Games založila skupina vývojářů z rozpuštěného studia Vigil, které stálo za jiným akčním RPG - Darksiders. Nejde přitom o hrstku okrajových pracovníků, nový tým zformovali většinou šéfové jednotlivých oddělení Vigilu. Jak už bylo řečeno, jde o launchový titul Oculus Rift a Chronos tedy vyjde 28. března.

zdroj: youtube.com

Nejnovější články