V akčním RPG Code Vein vysáváte nepřátelům krev v roli postapo upíra
zdroj: tisková zpráva

V akčním RPG Code Vein vysáváte nepřátelům krev v roli postapo upíra

20. 4. 2017 15:20 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Studio Bandai Namco před týdnem vydalo tajemný teaser, který naznačoval, že jejich příští hra bude pojednávat o upírech. A vskutku! Dnes bylo oznámeno akční RPG Code Vein, v němž se vaše postava, futuristický krvesaj, bude potloukat po zničeném městě postapokalyptické budoucnosti. Hra je vyvíjená v Unreal Engine 4 a soudě dle screenshotů vypadá moc pěkně. Stejně bych však upřímně řečeno uvítal spíš malovanou grafiku z traileru.

Na Code Vein pracují veteráni série God Eater v čele s ředitelem Hiroši Jošimurou, takže o zkušené ruce u kormidla by mělo být postaráno. Staří harcovníci s sebou přinášejí příběh odehrávající se v blízké budoucnosti, kdy tajemná katastrofa rozvrátila lidskou civilizaci. Na jejích troskách přežívá skupina Revenantů, tedy v zásadě upírů, kteří musí využívat své značné bojové schopnosti k tomu, aby pili krev. Pokud nebudou mít delší dobu co konzumovat, změní se ve Ztracené, šílené stvůry bez jakýchkoli zbytků lidskosti.

Na své výpravě budete hojně využívat takzvané Krvavé závoje. Jde o předměty připomínající oblečení či brnění, jejichž hlavní funkcí je právě sání krve z vašich obětí. Například můžete získat plášť, z něhož trčí kovový výstupek podobný ocasu škorpióna. Tím budete schopni vysát něčí krev přímo do svých úst na dlouhou vzdálenost. Nebo místo toho využijete třeba rukavici, která sice funguje jedině nablízko, ale je schopná přenést mnohem větší objem krve najednou.

zdroj: Archiv

Životní tekutiny vašich nepřátel napájejí nejen vás, ale hlavně vaše schopnosti – takzvané Dary. Ty se můžou manifestovat buď jako přímé útoky, nebo jako oslabení nepřátel či posílení spojenců. Spolu s extrémně obrovskými zbraněmi – meči, halapartnami, bajonety – budou Dary tvořit váš ofenzivní arzenál proti zmutovaným armádám, na něž v rozbořeném městě narazíte.

Při návštěvách zničených mrakodrapů, temných podzemí či zamrzlých jeskyní nebudete sami. Ve dvou se to lépe táhne, a tak vás bude doprovázet společník dle vašeho výběru, kterého naberete ve skrýši jménem Vein, posledním útočišti Revenantů. Navzájem se budete podporovat nejen bojově, ale také psychicky, protože strach a děs z neznámých nebezpečí hrají v Code Vein důležitou roli. Vybírejte svého společníka dobře – každý z nich koneckonců skrývá svůj vlastní příběh.

Code Vein by měla vyjít někdy v roce 2018, ale prozatím vůbec není jasné, na jaké platformy. Prý to budou „domácí konzole“, takže se snad dá počítat s PlayStation 4 a Xbox One, a ve hře je prý i Nintendo Switch. Jen s PC to prozatím nevypadá příliš nadějně.

Nejnovější články