V ambiciózní survival hře State of Decay 2 řídíte a rozvíjíte celou vlastní komunitu
zdroj: tisková zpráva

V ambiciózní survival hře State of Decay 2 řídíte a rozvíjíte celou vlastní komunitu

14. 6. 2016 14:30 | Novinky | autor: Petr Poláček |

State of Decay se na první pohled jevila jako jedna z mnoha (obyčejných) survival akcí v otevřeném postapo světě. Původně jen digitálně, přes Xbox Live, šířený titul však zaznamenal úspěch a objevil se i na PC – dohromady se základní verze hry prodalo více než 2 miliony kusů. Tvůrci z Undead Labs se tak logicky rozhodli kreativní i komerční potenciál značky vytěžit v pokračování State of Decay 2, které už si na menší projekt nehraje. Naopak, jde o ambiciózní projekt pro Xbox One a Windows 10, na jehož úspěch v Microsoftu zjevně spoléhají.

State of Decay 2 se od ostatních postapo survival her liší v jedné základní věci – nehrajete za jednu postavu nebo hrdinu. Při hraní v singl i multiplayeru řídíte celou komunitu postav, která se snaží přežít ve světě, kde skončila lidská civilizace. Nejde však o strategii nebo tycoon hru – všechno řešíte přímo v roli některé z postav, které lze měnit podle potřeby.

Základní snahou hráče je nejenom přežití komuny a jejich členů, ale i rozvoj skupiny a jednotlivců. Každý člen má své příběhové pozadí, schopnosti i povahu, která určuje, co chce a nechce dělat, nebo také je nebo není ochoten dělat. Těchto odlišností je třeba využívat při každé činnosti – v boji, při hledání zásob, při opevňování základny, ale i při řešení vztahů mezi členy komunity.

zdroj: Archiv

Odlišnosti poddaných lze buď eliminovat, nebo naopak posilovat rozvojem jejich schopností a perků. Obzvláště schopné nebo oblíbené jedince je také možné, a po překročení určité míry velikosti komunity i nezbytné, povyšovat do velitelských rolí. S upevňováním základny a rostoucí členkou základnou se totiž odemykají nové možnosti, nástroje atd.

Hrát můžete buď proti AI zcela sami, nebo v kooperaci až se čtveřicí dalších hráčů. Každý z nich pak ovládá svou vlastní komunitu, které si mohou vzájemně pomáhat v rozvoji nebo obraně před vnějším nebezpečím.

State of Decay 2 vyjde pro Xbox One a PC s Windows 10 někdy v průběhu příštího roku.

Nejnovější články