V Arms Trade Tycoon Tanks přepíšete historii tím, že vyrobíte vlastní tanky
zdroj: tisková zpráva

V Arms Trade Tycoon Tanks přepíšete historii tím, že vyrobíte vlastní tanky

19. 11. 2019 8:45 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V tanku jste se mohli svézt už třeba v arkádových bitvách třeba World of Tanks. Stejně tak jste mohli ovládat celý tankový prapor v mnoha realtimových strategiích. Dokonce se objevila možnost stát se opravářem tanků v Tank Mechanic Simulator. A aby bylo pokryto celé spektrum, vzniká tycoon, ve kterém tanky vyrábíte a ovlivňujete tak celé dějiny. Seznamte se s krkolomným názvem Arms Trade Tycoon Tanks.

Arms Trade Tycoon Tanks má k akční hře hodně daleko. Sami se na bitevní pole nepodíváte. Máte to štěstí, že sedíte v bezpečí své továrny a rýsujete plány nového smrtonosného stroje. Možná to budete právě vy, kdo jako první představí světu obludný Mark I, první pásový tank na světě nasazený do akce.

Nicméně hra vás nebude nutit k restaurování historie. Pokud chcete, můžete si vyrobit vlastního Tigera a T-34, ale stejně tak můžete navrhnout vlastní stroj složený z mnoha dílů, ke kterým se dostanete různými způsoby.

Samozřejmě se nabízí vývojový strom, do kterého budete investovat nemálo času a financí. Ale legitimním způsobem je i ukradení konkurenčního tanku, kde je pak možné reverzním inženýrstvím odhalit nové postupy a metody používané nepřáteli.

zdroj: Archiv

Může se to zdát divné, ale i mezi výrobci tanků dochází k rivalitě. Jde o soutěž. To vy chcete být těmi, kdo zásobují světové mocnosti vojenskou technikou, protože z toho kouká pořádný balík peněz. Jenomže aby si vás vybrali, musíte jim dodat to nejlepší – perfektně fungující stroj, který porazí nepřítele a sám u toho neskončí v plamenech.

Jenže, jak takovou věc otestovat? Část much vychytáte na vlastním dvorku, ale teprve plné nasazení do bitvy odhalí slabosti vašich výtvorů. Budete dostávat zprávy z bitevního pole o různých problémech a nedostatcích, které následně vychytáte a další várka tanků už bude schopnější.

Arms Trade Tycoon Tanks je důležitá i vaše zvolená národnost. Hrát můžete za Spojené státy, Británii, Francii, Německo a Rusko, přičemž každý stát má vlastní vývojové stromy, doktríny, politické systémy a přístup k jiným zdrojům.

Arms Trade Tycoon Tanks zdroj: tisková zpráva

Nechybí kompletní správa vaší továrny: najímání a propouštění zaměstnanců, vylepšování továrny, řešení logistiky, nakupování materiálů, hledání nejlepších zakázek a s nimi spojené vyjednávání. Pro tvůrce jde o první společný projekt (více o studiu níže), se kterým se někdy v budoucnu chystají na Kickstarter. Datum vydání je tedy hodně daleko.

FunGI Gaming je složené z veteránů herního průmyslu, kteří v minulosti pracovali na hrách jako Ghost Recon Wildlands, Watch Dogs, Watch Dogs 2, War Thunder, World of Tanks, World of Warships nebo třeba Total War: Arena. Při vývoji hry navíc spolupracují s odborníky na historické tanky, a dokonce se spojili s webem Tank Encyclopedia. Můžeme tedy s klidem říct, že o realističnosti hry není pochyb.

Nejnovější články