V čerstvě oznámených Borderlands 3 potkáte spoustu známých tváří
zdroj: Foto: Gearbox

V čerstvě oznámených Borderlands 3 potkáte spoustu známých tváří

29. 3. 2019 10:14 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Vývoj Borderlands 3 byl jedním z těch nejhůře střežených tajemství ve videoherní historii, po nějakém tom vykrucování je nicméně Gearbox včera na PAXu konečně oficiálně oznámil. První trailer vypadá rozhodně krásně, pokud jste fanoušky nyní již tradiční komiksové stylizace. Předvádí spoustu nových zajímavých prostředí, příznivce série ale potěší především navrátivší se postavy.

Video je na konkrétní informace mimo atraktivních záběrů celkem skoupé, s dost velkou jistotou ale můžeme odhadnout, že se studio v době fandící kooperativním střílečkám asi nebude pouštět na žádný tenký led. Objevují se reakce, že Borderlands 3 jsou možná až příliš podobné svým předchůdcům a budou se muset vytasit s nějakými inovacemi – Gearbox podle všeho zatím sází na variabilitu prostředí.

Zřejmě se tak podíváme i mimo povrch Pandory a jejího měsíce, do kyberpunkového velkoměsta i do bažin. Trailer taky slibuje více než miliardu zbraní, čehož nejde docílit snad ničím jiným než náhodným generováním a velkým množstvím proměnných. Na přítomnost velkých explozí a mražení nepřátel si ale můžete prakticky vsadit.

zdroj: Archiv

Setkáme se s množstvím starých známých z původních Borderlands i odbočky Tales from the Borderlands. Lilith, Maya, Mordecai, Brick, Zer0, Rhys, Ellie, Claptrap… Randy Pitchford zmínil i návrat Moxxi, její bar je prý větší a lepší než kdy dřív. Zpátky je i Tiny Tina, která nicméně už není zrovna dvakrát Tiny.

Vašimi nepřáteli budou zřejmě Calypsovic dvojčata, doplněná armádou mutantů, mechů a dalších příšerek. Včetně obrněných tanků a dinosaurů chrlících oheň. Sourozenci podle všeho vedou nějaký kult, který nemá vault huntery příliš v lásce – za ty budete hrát vy, mimochodem.

V traileru se objevuje vojanda Moze s asistenčním dronem; robotický Flak, jemuž přijdou na pomoc ochočená zvířátka; asasín Zane se spoustou technologických hračiček a páskou přes oko; a konečně Amara, siréna s magickýma rukama. Pro každý hráčský styl se tak najde něco.

Se zvětšením herního světa dojde taky na nová vozítka, v Borderlands 3 se budete moct prohánět v obrněných futuristických transportérech anebo taky v jediné pneumatice s raketomety, podle toho, co si vaše srdce žádá. Kvůli meziplanetárním přesunům navíc dojde i na vesmírné lodě.

Gearbox na hře podle Pitchforda pracuje už pět let, dost možná by tak mohla vyjít ještě během letošního roku. O datu vydání Borderlands 3 nepadlo ani slovo, dost možná ale padne 3. dubna, kdy se o nich vývojáři plánují rozpovídat víc.

Nejnovější články