V červnu rozšíří The Elder Scrolls Online velký datadisk Morrowind
zdroj: tisková zpráva

V červnu rozšíří The Elder Scrolls Online velký datadisk Morrowind

1. 2. 2017 12:23 | Novinky | autor: Adam Homola |

The Elder Scrolls Online se již brzy rozšíří o zatím největší přídavek hrající na strunu pamětníkům, kteří se před patnácti lety toulali po Vvardenfellu. Ano, do TESO přibude Morrowind. Jeden z nejoblíbenějších dílů z celé série se vrátí v čase zpátky, kdy se na známý ostrov podíváte zhruba sedm století před událostmi The Elder Scrolls III: Morrowind. Jeho online verze by vám měla nebídnou minimálně tři desítky hodin nových dobrodružství a několik velkých novinek.

Další desítky hodin se tu budete moct poflakovat a prohlížet si staré známé lokace. Podíváte se třeba do starých známých doků Seyda Neen, do Ashlandu, nebo se projdete po Vivec City, které se v té době teprve stavělo. Vývojáři ze Zenimax Online Studios tvrdí, že Morrowind bude pro The Elder Scrolls Online tím doposud největším přídavkem, minimálně co do rozlohy nového území.

Nebyl by to ale datadisk bez dalších velkých novinek, a tak do hry přibude také první nová třída: Warden. Půjde o bojovníka vládnoucího silnou přírodní magií s věrným válečným medvědem po boku. Co takový méďa dokáže vám už naznačí přiložený filmeček.

zdroj: Archiv

Ten se hodně povedl a minimálně ve mně vyvolal touhu si TESO zase zahrát. Hra mě sice svého času zase tolik nebavila, ale mezitím ji tvůrci vyladili, rozšířili a zdá se, že Morrowind ji posune ještě o kus dál.

S Wardenem, nebo jakoukoliv jinou třídou, se můžete vydat do Ashlands. Tam najdete speciální arény sloužící nového PvP módu Battlegrounds. V podstatě jde o PvP tří týmů, každý o čtyřech hráčích. Jestliže máte raději PvE, bude vám šitý na míru nový Trial, tedy dungeon pro tucet hráčů.

The Elder Scrolls Online: Morrowind zdroj: tisková zpráva

Stávající hráči The Elder Scrolls Online si mohou Morrowind jednoduše zakoupit a hned se vydat objevovat nové území. To ostatně platí i pro nováčky. Ti se po zakoupení hry a Morrowindu (nejde o samostatný datadisk, vlastnictví původní hry je vyžadováno) mohou vrhnout do nové oblasti bez nutnosti řešit její dostupnost, či náročnost na úroveň postavy. To všechno už loni vyřešil update One Tamriel, díky němuž se můžete vydat kdykoliv kamkoliv a s kýmkoliv, přičemž se vám hra vždy přizpůsobí.

The Elder Scrolls Online: Morrowind zdroj: tisková zpráva

Klidně tak můžete naskočit do Morrowindu jako absolutní nováčci a začít hrát třeba s kamarádem, který má v TESO nahrány stovky hodin. The Elder Scrolls Online: Morrowind vyjde 6. června na PC, Mac, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články