V českém  RPG Hobo: Tough Life se snažíte přežít v roli pražského bezdomovce
zdroj: tisková zpráva

V českém RPG Hobo: Tough Life se snažíte přežít v roli pražského bezdomovce

23. 3. 2016 15:25 | Novinky | autor: Adam Homola |

Do role bezdomovce se většinou ve hrách vžít nemůžeme, ale přesně to nám umožní chystané české RPG Hobo: Tough Life. Na hře pracují vývojáři ve studiích T4J a Moravia Tales a pokud všechno klapne, měli bychom se jí dočkat v prvních měsících příštího roku. Českou novinku můžete zatím alespoň podpořit virtuálním palcem nahoru na službě Steam Greenlight.

Hobo: Tough Life slibuje městské pojetí survival RPGčka a z obrázků i přiloženého traileru jde jasně vidět, že oním městem bude Praha. Tu budete v roli bezdomovce prozkoumávat a starat se o své každodenní přežití. Střecha nad hlavou není totiž to jediné, co vám schází. Nemáte peníze, jídlo, kamarády… Prakticky nic.

zdroj: Archiv

Potýkání se s nedostatkem bude na denním pořádku a tvůrci se nijak netají tím, že Hobo: Tough Life opravdu dostojí svému podtitulu. O jednoduchou casual hříčku skutečně nepůjde: „Máme rádi hry se silným příběhovým základem a se zajímavými herními mechanikami. Zároveň máme rádi hry, které pro hráče představují výzvu. Tyto věci si stále připomínáme při vývoji hry Hobo: Tough Life,“ píše se na stránce hry na Greenlightu.

Ve hře byste tak neměli jen přežívat a řešit herní mechaniky, ale dojde i na dialogy a rozvíjející se příběh. Narazit byste měli jak na tragické reálné osudy, tak na romantizované a smyšlené příběhy. Oba přístupy k příběhu chtějí tvůrci vyvážit, protože jim jde o poutavou a zajímavou hru, nikoliv o přísně realistickou simulaci života na ulici, jak uvedli na Steamu.

Hobo: Tough Life zdroj: tisková zpráva

S vydáním Hobo: Tough Life se v současné době počítá na PC a to na první kvartál příštího roku. Pokud vás hra zaujala, můžete ji podpořit na Greenlightu na Steamu, nebo se podívat do galerie na další obrázky. Nicméně mějte na paměti, že všechny obrázky i video jsou z pre-alfa verze hry a vzhled (i náplň) se tak během následujících měsíců ještě změní k lepšímu.

Nejnovější články